Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg har vært i kontakt med mange flere enn jeg står tiltalt for her.»

Under fiktivt navn skal den falske motefotografen ha utvekslet grove sexmeldinger på SMS med en kjærestes mindreårige lillesøster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36-åringen opererte konsekvent med fiktive navn, som Morten, Geir og Chris. På SMS forledet han ved et tilfelle sin egen kjæreste til å tro at han var ei jente som het Stine, for å finne ut om hun var utro. Samtidig skal han altså ha kommunisert med hennes lillesøster under et annet fiktivt navn.

Grovt innhold

Retten fikk i går høre flere lydopptak fra samtaler han hadde med jenter ned til 12 år. Innholdet er så grovt at det ikke egner seg på trykk. Det gjelder SMS-meldinger som ble utvekslet mellom 36-åringen og jentene.

36-åringen hadde navn, adresse og telefonnummer til 2500 jenter i 35 tettskrevne notatbøker. Ytterligere 400 jenter var listeført i hans ni mobiltelefoner. Det ble funnet 900 timer med lydopptak av grove sexsamtaler per telefon mellom den tiltalte og jenter.

18000 bilder

Han hadde selv tatt 18000 lysbilder og fotografier, hvor en stor mengde inneholdt motiver av unge jenter, mange helt eller delvis avkledd.

Mannen hevdet selv knapt å huske noen av jentene. Selv de han hadde hatt seksuell omgang med, var vanskelig å huske.

- Jeg har vært i kontakt med så utrolig mange jenter - mange flere enn jeg står tiltalt for her.

Hardt presset

36-åringen ble hardt presset under rettssakens andre dag. Til tross for at han innrømmer skyld, mener han at småjentene også må ta sin del av skylda.

- Greit, gi meg all skyld. Men jeg tror ikke du kjenner jenter ordentlig, utbrøt den falske motefotografen irritert da aktor Olav Helge Thue spurte hva som foregikk i hodet hans.

Bak lukkede dører, og uten den tiltalte Fredrikstad-mannen til stede, torde hans første angivelige voldtektsoffer å fortelle retten sin historie i går.

I dag skal ytterligere to jenter fortelle hvordan de ble lurt og voldtatt av den falske motefotografen. Deretter står 22 unge jenter for tur, alle skal være seksuelt misbrukt av mannen mens de var mindreårige.

Politiet har bare funnet fram til et fåtall av jentene mannen hadde kontakt med. Dette skyldes at det beslaglagte materialet er for stort til at alt kan gjennomgås.

LØSLATT: Den voldtektstiltalte 36-åringen kunne i går rusle ut av Fredrikstad tingrett som en foreløpig fri mann. Han er tiltalt for overgrep mot 22 mindreårige jenter, og tre voldtekter. Aktoratet ser ingen grunn til å holde ham varetektsfengslet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media