- Jeg har vært med på mye, men aldri noe som kan sammenliknes med dette

Brannmannskapene som jobbet på holmen hvor helikopteret styrtet, vil bruke lang tid for å bearbeide de sterke inntrykkene.

STERKE INNTRYKK: Jarl Martin Hestad var innsatsleder. Eirik Torsvik Monssen var utrykningsleder da de kom til helikopterulykken ved Turøy. De forteller om sterke inntrykk som må bearbeides. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet
STERKE INNTRYKK: Jarl Martin Hestad var innsatsleder. Eirik Torsvik Monssen var utrykningsleder da de kom til helikopterulykken ved Turøy. De forteller om sterke inntrykk som må bearbeides. Foto: Eivind Senneset/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RONG I ØYGARDEN (Dagbladet): I alt 45 brannmannskaper fra Øygarden, Sotra og Bergen kom til Turøy etter at alarmen hadde gått ved 12.00 tida fredag.

Øygarden er en oljekommune med Stureterminalen, Kollsnesanlegget og mange som jobber på forskjellige installasjoner i Nordsjøen. En av de omkomne var fra Turøy og en annen fra Sund på Sotra. Flere var fra Bergen.

Kjente omkomne - Flere av våre mannskaper kjente noen som var i helikopteret. Det er klart det har gått sterkt inn på dem, i tillegg til det de så og opplevde på holmen hvor helikopteret styrtet, sier beredskapsleder Jarl Martin Hestad i Øygarden brannvesen.

I tida etter den første innsatsen har deres kolleger fått hjelp til å få ned adrenalin-nivået. De har hatt samtaler for å bearbeide det de har vært igjennom med hjelp av profesjonelt helsepersonell fra Øygarden kommune.

Jarl Martin Hestad og brannkonstabel Eirik Torsvik Monssen kom raskt til stedet. Hestad ble innsatsleder. Torsvik Monssen fikk rollen som utrykningsleder.

- Jeg forstod alvoret - En kollega ringte meg og fortalte at det var noe som brant på Turøy. Jeg kom meg raskt i bilen og kjørte mot Turøy. Først tenkte jeg at det kunne være en grasbrann, noe som ikke er uvanlig på denne tida. Så ringte de fra nødalarmeringssentralen og fortalte at det var en arbeidsulykke på Turøy, før beskjeden kom om at det var en helikopterulykke. Jeg tenkte først at det kunne være et lite helikopter som hadde nødlandet og antent grasbrann, forteller Hestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer