KADAVER: Dette møtte båtfolk som var ute på havet ved Lillesand i pinsehelga. Foto: Ove Bessesen
KADAVER: Dette møtte båtfolk som var ute på havet ved Lillesand i pinsehelga. Foto: Ove BessesenVis mer

- Jeg har vært på sjøen i over 35 år og aldri sett noe lignende

Elgkadaver bundet til påle midt ute på vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ove Bessesen møtte et helt annet syn enn forventet da han var på vei hjem til Lillesand fra Færderseilasen denne helga.

- Plutselig så jeg noe som ikke skulle være der ute. Det var noe veldig rart. Da tok jeg en strafferunde, snudde og så at det lå en elg på havet, sier Bessesen til Dagbladet.

Død sel i skogen Det var Fædrelandsvennen som først omtalte den noe bortkomne elgen.

- Jeg har vært på sjøen i 35 år og aldri sett noe sånt. Jeg har sett død sel på vannet, men dette var som om jeg skulle funnet en død sel midt i skogen, sier Bessesen.

Bessesen regner elgen lå én til halvannen nautisk mil unna land, ved Reierskjer fyr. Der lå elgen bundet fast med et blått nylontau til en stake ute på havet.

- Det er ikke en plass hvor det går mye båttrafikk, med mindre du er veldig kjent i området. Det var heller ikke makabert, fordi dyret var helt. Det lukta imidlertid fælt og vi merka at det var noe galt, sier han.

Lå på stranda Stasjonsleder Roy Mikkelsen ved Kristiansandsregionen brann- og redningsstasjon Lillesand sier at det var brannvesenet som besluttet å binde elgen fast til pålen ute i havet.

- Politiet hadde fått en del klager, fordi kadavaret lå på stranda og var til sjenanse. Vi hadde ikke sjanse til å fjerne den for godt og måtte finne et egnet sted så den kommunale skjærgårdstjenesten kunne plukke den opp. Dette var nemlig i pinsen, og vi var de med kapasitet. Det var ingen annen måte å hente den ut på, sier Mikkelsen.

Han sier det hele var en nødløsning, og vet ikke hvorfor elgen ikke ble fjernet før nesten en uke i etterkant.

- Det var mange meldinger da den lå på stranda, og dette var den beste løsningen. Den skulle hentes med en gang i vannet, men det skjedde altså ikke, sier Mikkelsen.

Det var først i dag tidlig at elgen ble fjernet, etter at den har ligget i vannet i over ei uke.

- Nå var jeg nettopp ute og fjernet elgen. De flyter som en kork på grunn av lufta i magesekken, men jeg slepte den ut på dypet og stakk hull på den. Da sank elgen rett ned, sa leder av Skjærgårdstjenesten i Lillesand kommune, Jan Olav Johnsen, til Fædrelandsvennen tidligere i dag.