- Jeg har vært på Stortinget i 17 år og har aldri registrert et statsbudsjett med en så god sosial profil

Per Sandberg (Frp) mener kuttet i barnetillegget er et integreringstiltak.

ADVARER: Frp's nestleder Per Sandberg mener det var helt nødvendig å gjøre noe med barnetillegget. -  Dette er den  første velferdsytelsen som blir rammet på grunn av dårlig integreringspolitikk. Innvandringen koster  samfunnet mellom 40 og 50 milliarder, sier Per Sandberg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
ADVARER: Frp's nestleder Per Sandberg mener det var helt nødvendig å gjøre noe med barnetillegget. - Dette er den første velferdsytelsen som blir rammet på grunn av dårlig integreringspolitikk. Innvandringen koster samfunnet mellom 40 og 50 milliarder, sier Per Sandberg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringens omstridte reduksjon i barnetillegget for fattige familier er et tiltak for å presse innvandrermødre ut i arbeidslivet, sier Frp-nestleder Per Sandberg.

- Disse kvinnene har ingen fortjeneste av å begynne å jobbe, de tjener mer på å være hjemme og motta trygd. Alle er enige om at det skal lønne seg å jobbe. I et integreringsperspektiv er det vanvittig om det videreføres, sier Per Sandberg.

Frp-nestlederen er oppgitt over reaksjonene på statsbudsjettet.

LES OGSÅ: - Dette treffer oss midt i KrF-hjertet

- Flere hundre millioner - Jeg har vært på Stortinget i 17 år og har aldri registrert et statsbudsjett med en så god sosial profil, som behovsprøver midler til de som har minst, sier han.

Sandberg klasker neven i bordet og ramser opp regjeringens satsing på behandling innen rus og psykiatri, brukerstyrt assistanse og tegnspråktolk for døve.

- Vi gir 115 millioner kroner til barn som ikke har penger til å dra på ferie eller til å være med på fritidsaktiviteter. Vi går til og med litt på akkord med oss sjøl og reduserer barnehagesatsene for familier med vanskelig økonomi, sier Per Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer