- Jeg har vært savnet i ti år, jeg er fri nå!

Tre kvinner som har vært savnet i rundt ti år, er funnet i live i et hus i Cleveland i Ohio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Gina DeJesus, Amanda Berry og Michelle Knight ble funnet i et hus en forstad til Cleveland, ikke langt fra der to av dem sist ble sett. En 52 år gammel skolebuss-sjåfør som bodde i huset er pågrepet i saken.

21. april 2003 ringte da 16 år gamle Berry hjem til sin søster og fortalte at hun fikk sitte på med noen hjem fra arbeid. Siden det har hun vært savnet.

Ett år senere forsvant 14 år gamle DeJesus. Hun ble sist sett da hun forlot skolen. Michelle Knight, forsvant som 20-åring i 2002.

Hjelp meg! Kvinnene ble oppdaget av en nabo som hørte rop fra huset.

- Jeg så en kvinne som febrilsk forsøkte å komme seg ut. Hun sa: «Hjelp meg å slippe ut. Jeg har vært her i lang tid», forteller Charles Ramsey til newsnet5.com.

Etter å ha hjulpet henne ut ved å sparke hull i døra, ringte kvinnen til politiet.

- Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet i ti år. Nå er jeg fri, sier en sterkt følelsesladd Amanda Berry i 911-samtalen.

Ikke skadd Et øyenvitne forteller at han hjalp til å bryte seg inn i huset, og at det var flere barn der inne. Alle de tre kvinnene er sendt til sykehus, men de skal ikke være fysisk skadd. Ifølge Gerald Maloney, som jobber ved sykehuset, blir også en fjerde person behandlet der.

Ifølge vitner hadde Berry med seg et lite barn.

Hundrevis av mennesker samlet seg mandag i gaten der de tre kvinnene ble reddet.

- Jeg er takknemlig for at Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight er blitt funnet i live. Vi har mange ubesvarte spørsmål i denne saken og etterforskningen vil fortsette, sier ordfører i Cleveland Frank Jackson.

Skrev om saken Politiet skriver i en pressemelding at de har pågrepet er tre menn på 50, 52 og 54 år. Ifølge Ed Tomba ved politiet er det en 52 år gammel skolebussjåfør blant de pågrepne.

CNN skriver at de tre er brødre.

Onkelen til den pågrepne 52-åringen sier nevøen eide huset der kvinnene ble funnet. Ifølge onkelen vokste noen av familiemedlemmene hans opp sammen med familien til den bortførte DeJesus.

Naboene til den arresterte er nå i sjokk. Janette Gómez (50) forteller at 52-åringen alltid gikk inn i huset gjennom bakdøra. Gardinene var alltid trukket for, og minst ett av vinduene var spikret igjen.

- Han hadde aldri mye å si. Han hilste tilbake, men det var aldri noen samtale, sier Gómez.

MINNESTED: Her er Felix DeJesus med en plakat av sin savnede datter Gina. Bildet ble tatt i mars 2004. Foto: AP Photo/Tony Dejak, File/NTBScanpix
MINNESTED: Her er Felix DeJesus med en plakat av sin savnede datter Gina. Bildet ble tatt i mars 2004. Foto: AP Photo/Tony Dejak, File/NTBScanpix Vis mer