Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg har vært slem i årevis»

Nye funn på «skrekkens barnehjem».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har funnet noe som kan ha vært et hemmelig torturkammer i «skrekkens barnehjem» på Jersey. I rommet fant politiet flere beinrester, men også meldinger som sto på veggene.

«Jeg har vært slem i flere år» har noen skrevet på veggen, skriver Sky News.

Kan ha blitt brukt til tortur

Etterforskerne mener denne meldingen underbygger at det hemmelige rommet ble brukt til å torturere barna på barnehjemmet Haut de la Garenne.

- Men vi aner ikke hvor lenge den har vært der, eller hvem som kan ha skrevet det, sier politisjef Lenny Harper.

I rommet er det funnet noe som kan ha vært et basseng, skriver Times Online. Politiet mener det kan være tre lignende rom til i det tidligere barnehjemmet.

Rommet har blitt beskrevet av tidligere ofre som et strafferom. Ofrene har sagt av de ansatte satte opp til 25 barn i iskaldt vann i bassenget som ble funnet i rommet.

Fant hodeskalle

SKREKKGRAFITTI: Politiet har funnet oppsiktsvekkende meldinger på veggene i det som kan ha vært et torturkammer. Foto: REUTERS/SCANPIX
SKREKKGRAFITTI: Politiet har funnet oppsiktsvekkende meldinger på veggene i det som kan ha vært et torturkammer. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Etterforskningen av barnehjemmet startet i februar da det ble funnet en barnehodeskalle på tomta. Politiet fryktet at flere barna kunne ha blitt misbrukt siden 60-tallet. 160 personer har sagt at de ble misbrukt på barnehjemmet på 70- og 80-tallet.

Disse skal ha beskrevet hvordan personalet regelmessig mishandlet barna seksuelt. De skal også ha blitt angrepet av andre barn som bodde på hjemmet.

Politiet leter fortsatt etter flere lik og har funnet en mengde beinrester. Etterforskerne mistenker at disse kan stamme fra dyr, men ser også muligheten for at de kan være etter mennesker.

Kan ta uker

Politisjef på Jersey Lenny Harper sier at de tekniske undersøkelsene av den nå tomme bygningen kan ta flere uker. Han sier også til Sky News at etterforskningen har ledet dem til Thailand, Tyskland og andre europeiske land.

På en pressekonferanse i dag sa Harper at det trolig vil ta etterforskerne en uke å finne de tre andre rommene politiet mener er under det tidligere barnehjemmet.

image: «Jeg har vært slem i årevis»
SKREKK-BARNEHJEM: Barnehjemmet Haut de la Gironne på Bergerac-øya Jersey.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media