SENDTE MANIFEST: Den mistenkte drapsmannen Vester Lee Flanagan sendte et 23-siders manifest til mediegiganten ABC News der han forteller om bakgrunnen for at han skjøt og drepte på TV-journalister under en direktesending. Foto: POLARIS/NTB scanpix
SENDTE MANIFEST: Den mistenkte drapsmannen Vester Lee Flanagan sendte et 23-siders manifest til mediegiganten ABC News der han forteller om bakgrunnen for at han skjøt og drepte på TV-journalister under en direktesending. Foto: POLARIS/NTB scanpixVis mer

- Jeg har vært som ei menneskelig kruttønne som bare har ventet på å eksplodere

Gjerningsmann sier kirkemassakeren I Charleston var dråpen som fikk begeret til å renne over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetskanalen ABC News mottok i dag et 23-siders langt manifest på faks. Der forteller mannen som angivelig skjøt og drepte de to journalistene Alison Parker og Adam Ward på direktesendt TV, at de ni rasistiske drapene begått av hvite Dylann Roof i en kirke i Charleston, var dråpen som fikk begeret til å renne over for ham.

- Kulene mine har ofrenes initialer på dem. Dylann Roof? Du vil ha rasekrig (...)? Kom med det, skriver mistenkte Vester Lee Flanagan i det som omtales som et selvmordsbrev.

- Sinnet mitt har bygd seg opp stødig. Jeg har vært som ei menneskelig kruttønne som bare har ventet på å eksplodere, skriver han.

Anklaget kolleger Sheriffen i Franklin county, Bill Overton, bekreftet på en pressekonferanse i kveld at Flanagan ble bekreftet død på sykehus rundt 19.30 i kveld, som følge av et selvpåført skudd.

Flanagan ble pågrepet da politiet oppdaget bilens hans. Etter en politijakt kjørte Flanagan av veien.

Tidligere på dagen hadde drapsmannen lagt ut en video av drapene i sosiale medier. Der kom han også med rasismeanklager mot den 24 år gamle journalisten Alison Parker, som var et av ofrene under drapene som ble begått på direktesendt TV.

På Twitter skrev han også at han var sint fordi hun fikk jobb etter rasismeanklagene.

Truet kanalen etter sparking Ifølge direktør i WDBJ7, Jeff Marks, jobbet Flanagan i kanalen mellom mars 2012 og februar 2013, skriver CNN.

Han forteller at Flanagan var ulykkelig og vanskelig å jobbe. Han fikk sparken etter flere hendelser med sinne, skriver AP.

Han sier videre at Flanagan ikke tok sparkingen bra, og måtte bli eskortert ut av bygningen av politi.

The Guardian har hentet ut flere rettsdokumenter om Flanagan - der han er referert til som Bryce Williams - som var navnet han brukte på TV-skjermen. Ifølge disse skal han ha kommet med trusler mot TV-kanalen dagen han fikk sparken.

Han skal blant annet ha sagt at dette ville få «negative konsekvenser» for kanalen og at det kom til å bli overskrifter.

Flanagan skal ha skyldt på en konspirasjon og rasediskriminering som årsaken til at han ble sparket.