Tesla-sjefen brøt sammen i intervju:

- Jeg har venner som virkelig er bekymret

Tesla-aksjen stuper etter intervju med toppsjefen Elon Musk.

PROBLEMER: Tesla-sjefen Elon Musk er i hardt vær. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski
PROBLEMER: Tesla-sjefen Elon Musk er i hardt vær. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Toppsjefen for Tesla, Elon Musk (47), fikk tårer i øynene flere ganger under et intervju med New York Times, som varte en time.

- Det siste året har vært det vanskeligste og vondeste i hele min karriere. Det var uutholdelig, sier Musk i intervjuet og forteller om et massivt arbeidspress, og at det var flere ganger han oppholdt seg i Tesla-fabrikken to-tre dager i strekk og jobbet 120 timer i uka.

Etter intervjuet falt Tesla-kursen fredag 9 prosent på New York-børsen.

Musk har vært ansiktet til Tesla utad, men han har også fått oppmerksomhet for underlige Twitter-meldinger de siste månedene.

«Pedo»-melding

Han fikk særdeles hard medfart etter at han brukte betegnelsen «pedo» om dykkeren Vern Unsworth under redningsaksjonen av fotballaget i Thailand i sommer, etter at dykkeren hadde uttalt seg ganske negativt om miniubåten Musk sendte ned til Thailand. Musk beklaget seinere uttalelsen.

I forrige uke kunngjorde han helt uventet på Twitter at han ønsket å ta det børsnoterte selskapet av børsen med en pris på 420 dollar per aksje, noe som vil bety et utkjøp på om lag 600 milliarder kroner. Det fikk Tesla-aksjen til å gjøre et heftig byks samtidig som det skapte kaos både utad og innad i selskapet. Det amerikanske finanstilsynet (U.S. Securities and Exchange Commission (SEC)) har varslet at de vil granske Musk og Tesla for å ha villedet investorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer