Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har virus på balansenerven

Liv Signe Navarsete på Facebook om sykemeldinga.

FORKLARER SYKEMELDING: Liv Signe Navarsete har meldt at hun gir seg som leder av Senterpartiet. I kveld meldte hun også hvorfor hun nå er sykemeldt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORKLARER SYKEMELDING: Liv Signe Navarsete har meldt at hun gir seg som leder av Senterpartiet. I kveld meldte hun også hvorfor hun nå er sykemeldt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld gikk avtroppende partileder i Senterpartiet (Sp), Liv Signe Navarsete, ut med en melding på Facebook der hun forklarer hvorfor hun er sykemeldt.

Grunnen til dette skal være VGs forsøk på å finne ut hvorfor hun tilbragte så mye tid hjemme.

«Gode vener!
Etter at VG har begynt å ringe rundt om sjukmeldinga mi tenkjer eg det er like greitt at de veit kvifor eg går heime om dagane. Eg har fått det som på folkeleg språk vert kalla virus på balansenerva, eller vestibularisnevritt, som gjer at eg har svært varierande dagar, frå å kaste opp åtte timar i strekk til dagar der eg er småkvalm og lettare svimmel, men på settog vis kan fungere greitt. De har sett meg lite på Facebook, då pc-skjermen ikkje er min ven om dagen...»

Trøbbel i ledelsen Liv Signe Navarsete varslet på Senterkonferansen i Kongsberg lørdag 11. januar at hun var klar til å gå av som partileder.

Hele sentralstyret i Senterpartiet har stilt sine plasser til disposisjon i forkant av det ekstraordinære landsmøtet 7. april. Bare Navarsete har varslet at hun trekker seg helt ut.

På det ekstraordinære landsmøtet 7. april skal 300 delegater velge en helt ny ledelse og et nytt sentralstyre.

Vil ikke ha Borten Moe -  Vi i Senterungdommen har innstilt på Trygve Slagsvold Vedum som leder og Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim fra Akershus og Janne Nordås fra Nordland som nye nestledere. Vi har ikke innstilt på Ola Borten Moe, sa nestleder Per Martin Sandtrøen på tirsdag.

Borten Moe er omstridt i eget parti, men har også betydelig støtte. I en rundspørring Dagbladet gjorde på grasrota i partiet tidligere i februar, viste den anonyme besvarelsen at trønderen ønskes med videre i nestledervervet av over halvparten av de 371 spurte.

Etter at Marit Arnstad sa seg uaktuell som partileder, rykket dagens 2. nestleder Trygve Slagsvold Vedum opp som favoritt.

Hele Norges coronakart