Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Afghanere har flyktet fra Norge til Paris:

- Jeg har vondt inni meg. De lider og har ingen framtid

I tynne sommertelt langs Seinen ligger iskalde og forfryste afghanere. Mange av dem har flyktet fra Norge.

ET ANNERLEDES PARIS: En kald vinterkveld i februar står en gjeng afghanske flyktninger samlet under en presenning, som er oppholdsstedet til flere hundre flyktninger i Frankrikes hovedstad, hovedsaklig fra Afghanistan, men også fra Eritrea, Sudan, Mali og Guinea. Rundt 400 flyktninger bor i teltleiren. Foto: Joel Saget / Afp / Scanpix
ET ANNERLEDES PARIS: En kald vinterkveld i februar står en gjeng afghanske flyktninger samlet under en presenning, som er oppholdsstedet til flere hundre flyktninger i Frankrikes hovedstad, hovedsaklig fra Afghanistan, men også fra Eritrea, Sudan, Mali og Guinea. Rundt 400 flyktninger bor i teltleiren. Foto: Joel Saget / Afp / Scanpix Vis mer

For en drøy uke siden kom norsk-afghaneren Rohan Alizai fra Paris til Norge.

Med hjem ble også kulden, frostskadene, skabben og fortvilelsen fra de mange hjemløse flyktningene i Frankrikes hovedstad.

- Forferdelige liv... Vi skulle til Paris for å hente hjem fullmakter fra oktoberbarna, men endte med å møte mennesker som fryser og lider, uten håp om forbedring, sier Alizai.

Farlig og fortvilende

I tynne sommertelt, ved Seinens bredd, bor mer enn 400 migranter. Flere titalls av disse har tidligere bodd i Norge, men de flyktet av frykt for å bli tvangsreturnert til hjemlandet sitt, Afghanistan.

- Det regnet og snødde da vi var der. Folk gikk med joggesko og mange hadde ikke skiftet klær på lang tid. De var våte på beina og flere hadde frostskader, sier Alizai.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?