- Jeg har vunnet

- Det er utrolig deilig å være ferdig. Jeg har brukt halve livet på denne saken, sier trafikkskadde Katrine Bråtane (23) etter dagens avgjørelse i Høyesterett. Hun får tidenes største erstatning etter trafikkskade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lagmannsretten tilkjente Kristine Bråtanene 250.000 kroner til årlig hjelp og pleie. If anket til høyesterett og ville bare gi 50 000 til pleie, omsorg og tilsyn ut over erstatningen hun allerede er tilkjent.

Men anken ga i hovedsak Bråtane medhold, selv og et flertall på tre av fem dommere reduserte beløpet til 175 000 kroner i året.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er så utrolig deilig å være ferdig. Dette er en kamp jeg har holdt på med halve livet. Nå håper jeg ingen andre må gå gjennom det samme. Det har vært umenneskelig, sa Bråtane etter dommen.

- Tusen takk, ropte hun ut til vennene og støttespillerne som fulgte saken fra tilhørerbenken, og fikk applaus tilbake.

Får 700 000 mindre

Saken i Høyesterett handlet kun om utgifter til fremtid pleie og omsorg i tillegg til utgifter fra det offentlige. Lagmannsretten satte dette til 4, 8 millioner (250 000 i året), mens Høyesterett har redusert det til 4,1 millioner (175 000 i året). Bråtane er allikevel fornøyd. Hun har fått tidenes største erstatning.

- Det blir bare nyanser. Vi har vunnet. 11,1 millioner er mye mer enn 250 000, sier hun til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer