-  Jeg hater å handle

Norges største kolonialmajor, Odd Reitan, trives ikke i butikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Denne ukjente siden ved kjøpmannen fra Trondheim avsløres i et portrettintervju med Trønder-Avisa, der han beskriver seg selv på følgende måte:

«Jeg er en menneskekjenner. Jeg er utålmodig. Jeg er en krevende sjef. Jeg kan være en irriterende far. Jeg liker ikke vold og porno. Jeg hater å handle. Jeg er en raring. Men en snill raring.»

-  Ja, det er riktig, det. Jeg hater å handle, bekrefter Odd Reitan overfor Dagbladet.

-  Hvor fælt er det egentlig?

-  Jeg liker rett og slett ikke å handle i det hele tatt, men det er spesielt ille å handle klær. Jeg synes det er så fælt at jeg blir svett bare ved tanken, sier Rema-eieren og ler.

-  Som regel er prøverommene trange og ekle. Jeg må stå der og balansere på en fot og trekke av meg klærne. Så skal jeg på toppen av alt bruke penger! Nei, jeg synes ikke noe om det.

Speilbilde

Dette sier altså sjefen for en av Skandinavias ledende handelsbedrifter, Reitangruppen AS, som står bak Rema 1000, Narvesen og 7-Eleven, har 15 000 ansatte i fem land, 28 milliarder i omsetning og 1900 butikker.

-  Du vil vel gjerne at folk skal like å handle i butikkene dine?

-  Ja, men Rema-konseptet er et lite speilbilde av meg selv. Det skal være enkelt og effektivt å handle. Det er et konsept som opprinnelig var beregnet på mennesketyper som ser på handling som et nødvendig onde, og som samtidig ikke vil bli lurt til å betale mer enn nødvendig.

-  Du orker å handle på Rema?

-  Det er som regel samboeren min som handler, og noen ganger får jeg butikken min til å hjelpe meg. Så jeg har ordnet meg sånn at jeg stort sett slipper å handle. Det er litt kvalmt å si det, men det er nå en gang en fordel jeg har, sier Odd Reitan.

HANDLEFOBI: Odd Reitan får stort sett andre til å handle for seg.