ELSKET JOBBEN: Sujata Survase (25) jobbet som flyvertinne på ulykkesflyet som krasjet i India i går. Hun var blant de 158 som omkom i tragedien.  REUTERS/SCANPIX
ELSKET JOBBEN: Sujata Survase (25) jobbet som flyvertinne på ulykkesflyet som krasjet i India i går. Hun var blant de 158 som omkom i tragedien. REUTERS/SCANPIXVis mer

- Jeg hater avskjeder, men det er vel på tide

Flyvertinnen Sujaya Survase (25) likte ikke flyruta og fryktet rullebanen i Mangalore hun omkom ved i forbindelse med landing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Flyvertinnen Sujata Survase (25) jobbet på Boeing 737-800-maskinen som skled av rullebanen på Mangalore-flyplassen i går morges. Hun var blant de 158 menneskene som omkom.

På sin profilside på Facebook ga hun uttrykk for at hun fryktet flyruta hun var satt til å være flyvertinne på.

Flere indiske nyhetssteder forteller i dag hennes historie. En av 25-åringens siste statusoppdatering på Facebook varslet om at noe kunne skje, skriver avisa Mumbai Mirror.

- Jeg hater avskjeder, men det er vel på tide, lød angivelig hennes siste ord på det sosiale nettstedet, skriver avisa Times og India.

Avskjeden er i forbindelse med at hun var ferdig med en ferie og skulle tilbake på jobb.

Likte ikke flyruta
Men den 14. mai svarte hun en venn på Facebook der hun ga uttrykk for at ruta hennes var utrygg.

Hun var i det siste bare satt opp på strekningene Mangalore — Kuwait, Dubai og Abu Dhabi (KWI), noe hun ikke likte.

- Avledning + forsinkelse + KWI-sektor = rask død, skal Survase ha skrevet, ifølge Mumbai Mirror.

25-åringen var fra Mumbai. Hun hadde studert filosofi og elsket å danse hip hop. Hun hadde jobbet i det forulykkede selskapet Air India Express de siste tre åra, og elsket jobben sin.

Fryktet rullebanenHun beskrives som en normal jente i midten av 20-åra som så mange andre delte sine tanker om jobb, kjærlighet og hverdagsliv på Facebook. Selv beskrev hun seg selv som en engasjert kvinne, skriver Times of India.

Ifølge hennes far, Siddharth Survase, klaget datteren ofte på rullebanen i Mangelore.

158 DØDE: 158 mennesker omkom da flyet krasjet under landing på Mangelore flyplass sørøst i India i går. Åtte personer overlevde. Foto: AFP/SCANPIX
158 DØDE: 158 mennesker omkom da flyet krasjet under landing på Mangelore flyplass sørøst i India i går. Åtte personer overlevde. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Datteren min var redd for rullebanen i Mangelore. Hun sa den var farlig.Hun og romvenninnene pleide å be om en trygg landing, sier faren til Mumbai Mirror.

Det har den siste tiden versert en debatt i India angående sikkerheten på flyplasser etter flere nestenulykker i landet. Mangalore flyplass skal være en vrien rullebane å håndtere og som krever mye erfaring.

Han snakket med sin datter dagen før ulykke.

- Hun hørtes lykkelig ut. Hun hadde jobbet hver dag i det siste fordi hun nylig hadde hatt en uke ferie, sier han.

Venter på telefonTejal Kamulkar (25) fra Mumbai var også blant de omkomne etter i flytragedien i går. Da foreldrene fikk høre om hva som hadde skjedd, ble de fløyet til Mangalore. De hadde ikke fått den vanlige telefonen fra datteren.

- Moren venter på at Tejal skal ringe når som helst, sier en av vennene til kvinnen til avisa.

Kamulkar hadde alltid drømt å bli flyvertinne. Hun beskrives som en rolig og beskjeden person av sine tidligere skolenaboer der hun bodde men shun studerte.

- Hun holdt seg for seg selv, mens andre samlet seg for å se på tv, kunne vi se henne forlate rommet, men hun hadde alltid et bredt smil, sier venninnen Pradnya Lele.

Åtte personer overlevde ulykka, som er den første i flyselskapets historie.

OMKOM: Tejal Kamolkar (25). EPA/SCANPIX
OMKOM: Tejal Kamolkar (25). EPA/SCANPIX Vis mer