«Jeg hater han som drepte deg»

Den unge kvinnen ventet forgjeves på tekstmelding fra kjæresten (23). Seint i går kveld la hun ned sin siste hilsen til sin elskede på åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene klarte ikke å redde livet til 23-åringen, som er bosatt i Oslo. Han døde på Ullevål universitetssykehus i går ettermiddag.

Ved 22-tida i går kveld la kjæresten hans ned en gul rose og en siste hilsen på åstedet ved Bislett Bad i Oslo.

-  Jeg elsker deg

Ved siden av den gule rosen har kjæresten satt ord på fortvilelsen:

-  Du gikk bort så altfor tidlig. Jeg sto her og ventet på deg min elskede, og vil alltid gjøre det. Jeg hater han som drepte deg. Jeg vil at du skal komme tilbake. Jeg elsker deg.

Kjæresten har trolig skrevet ordene på sykehuset, like etter at hun hadde fått den grusomme meldingen om at hennes kjære var drept. Ordene er skrevet i et pappbeger, av den typen som brukes på sykehus.

Den 23 år gamle mannen som ble stukket ned av en brutal drapsmann på Oslo-trikken var på vei for å møte kjæresten og to venninner.

I kaoset av politifolk, pressefolk og vitner som oppsto etter drapet, gikk de tre jentene i begynnelsen av 20-åra fortvilet rundt ved rundkjøringa på Bislett og lette etter vennen og kjæresten sin.

Svarte ikke på meldinger

Dagbladet snakket med jentene mens de prøvde å finne avdøde. De spurte hva vi visste om det som hadde skjedd. Selv visste de veldig lite, men de fryktet det verste.

De fortalte at vennen deres, som de skulle ha møtt klokka 17, aldri hadde dukket opp. Han svarte heller ikke på tekstmeldinger, noe jentene fortalte var veldig uvanlig. De visste at han skulle reise opp fra byen med trikk nummer 17 for å møte dem. Jentene fortalte at de var veldig redde for at noe hadde skjedd ham. Etter å ha lett rundt i området ved trikken, ga jentene opp og reiste opp på Ullevål universitetssykehus for å undersøke om han var blant de skadde.

Der fikk de den fryktelige beskjeden om at 23-åringen var drept.

-  Fryktelig

Alt tyder på at 23-åringen ble et tilfeldig offer for den desperate drapsmannen. Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt opplyser at de nærmeste pårørende til drapsofferet ble varslet i går kveld. En rekke personer i drapsofferets nærmeste omgangskrets fikk også den tragiske beskjeden noen timer etter drapet.

-  Det er fryktelig at et intetanende gutt blir angrepet på denne måten. Vitner har fortalt at alt skjedde fort, sier Abrahamsen.

Venner av drapsofferet kontaktet seint i går kveld Dagbladet, og ba om at han ikke skulle bli identifisert i avisa.

SISTE HILSEN: Kjæresten og venner av den 23 år gamle mannen som ble drept på Bislett, oppsøkte i går kveld åstedet med sin hilsen.