Jeg hater meg selv for å ha møtt denne ungen. Han er her en uke - så er han borte for alltid

Les psykolog Ane Bjøru Fjeldsæters gripende møte med Patrick (5) i ebolarammede Liberia på jobb for Leger uten grenser.

STERKT MØTE: I en måned har psykolog Ane Bjøru Fjeldsæter (31) fra Trondheim jobbet for Leger uten grenser i ebola-rammede Liberia. Her er hun sammen med Patrick (5). Foto: Morgana Wingard/MSF.
STERKT MØTE: I en måned har psykolog Ane Bjøru Fjeldsæter (31) fra Trondheim jobbet for Leger uten grenser i ebola-rammede Liberia. Her er hun sammen med Patrick (5). Foto: Morgana Wingard/MSF. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en måned har psykolog Ane Bjøru Fjeldsæter (31) fra Trondheim jobbet for Leger uten grenser i ebola-rammede Liberia. Her er hennes sterke rapport fra sitt feltoppdrag i Monrovia hvor hun jobbet med mennesker preget av redsel, død og bunnløs sorg:

Det er en grense i Liberia som skiller de friske og privilegerte fra de som er syk å trenger hjelp. Den grensen måtte jeg krysse.

Liberia er delt av et oransje dobbeltgjerde. Vi satte det opp for å holde sykdommen på avstand. Vi satte det opp for å skille oss fra de syke. Vi satte det opp for å føle oss mindre dødelige. Vi satte opp med det edle formål å gi pleie over sperringene.

Patrick er på innsiden, jeg er på utsiden.

Jeg ser ham hver dag, og vi smiler og vinker til hverandre. Patrick er bare et barn, men han henger sammen med menn som er fem ganger så gamle, som om han prøver å veie opp for det faktum at han er altfor ung til å dø. De spiller dam og poker når de har krefter til det, og de hører BBC Africa på radioen jeg en dag tok med inn, iført romdrakten min.

Patrick har et sjenert, skjevt smil og et blåmerke nær høyre øye. Han har nettopp mistet moren sin, men faren er sammen med ham på dette grusomme stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer