- Jeg hater Obama mer enn noen annen mann jeg har møtt

Ny bok beskriver et bittert hat mellom Clinton- og Obama-familiene.

IKKE VENNER: Ifølge en ny bok skal forholdet mellom tidligere president Bill Clinton (t.v.) og nåværende president Barack Obama være særdeles kjølig. Likevel stilte Clinton opp for Obama under forrige presidentvalgkamp. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad
IKKE VENNER: Ifølge en ny bok skal forholdet mellom tidligere president Bill Clinton (t.v.) og nåværende president Barack Obama være særdeles kjølig. Likevel stilte Clinton opp for Obama under forrige presidentvalgkamp. Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Utad framstår president Barack Obama og kona Michelle som nære allierte av tidligere president Bill Clinton og kona Hillary Clinton, som trolig stiller som demokratenes presidentkandidat i 2016. Men den nye boka «Blood Feud» av journalisten Edward Klein beskriver et dysfunksjonelt sjalusiforhold mellom to av de mektigste parene i verden.

- Jeg hater Obama mer enn noen annen mann jeg har møtt, mer enn noen mann som noensinne har levd, skal Clinton ha sagt til venner ved en anledning, ifølge utdrag fra boka i New York Post.

Han skal videre ha sagt at han aldri ville tilgi Obama for å ha antydet at han var rasistisk under den bitre kampen om å bli demokratenes presidentkandidat mellom Hillary og Obama i 2008.

På samme måte skal Obama føle det overfor sin forgjenger i Det hvite hus, og han skal finne på unnskyldninger for å slippe å snakke med Bill, ifølge boka.

Spilte golf Også USAs førstedame, Michelle Obama og hennes nære rådgiver, Valerie Jarrett, skal ha baksnakket Hillary og gitt henne tilnavnet «Hildebeest» - et ordspill på det engelske ordet for gnu, wildebeest, som i boka blir beskrevet som en truende gnu med rufsete hår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer