Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hatet aldri John Carew

Riise sier Åge Hareide advarte han mot å fortsette med Baardsen som agent.

I RETTEN: John Arne Riise ankom sammen med Jan Kvalheim da rettsaken mellom Einar Baardsen og Riise startet opp igjen i Stavanger Tingrett i morges.  
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
I RETTEN: John Arne Riise ankom sammen med Jan Kvalheim da rettsaken mellom Einar Baardsen og Riise startet opp igjen i Stavanger Tingrett i morges. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): I forrige uke gikk Einar Baardsen hardt ut mot fotballspilleren. Han hevdet at Riise hadde et enormt behov for oppmerksomhet, at han ville blir kaptein på landslaget og hatet John Carew, som han mente sto i veien for det.

Dette avfeier John Arne Riise i dag.

- Jeg hatet aldri John Carew. Det var aldri snakk om skambanking, slik Baardsen har hevdet. Vi skværet opp samme kveld, John Carew og jeg. Vi satt på hotellrommet og pratet. Jeg ga ham en god klem, sier Riise.

Han forteller at tidligere landslagssjef Åge Hareide var blant personene som grep inn og advarte Riise mot forholdet til Baardsen.

Enorme summer
Rettsaken dreier seg om penger. Einar Baardsen er tiltalt for grovt bedrageri, grovt underslag og for å ha lurt Riise for opp mot 37 millioner kroner.
I likhet med i tidligere politiavhør, sliter Riise med å huske i retten. Aktor legger nå fram bilag for bilag for Riise, og avtale for avtale.

- Jeg husker ikke, svarer Riise.
Han forklarer i retten at det var slik Baardsen og han jobbet.
- Jeg stolte på Einar, sier Riise.

Det er ikke små summer det er snakk. Millionene har flydd fort ut av John Arnes konto. Spørsmålet i retten er hvorvidt Baardsen lurte en ung og naiv Riise, på kriminelt vis.

- Skal betale hver krone
Fotballproffen sliter fortsatt med en stor gjeld, men har inngått avtaler for nedbetaling og skal bli gjeldsfri ved årsskiftet.

- Jeg har 6-7 millioner igjen å betale ned. Jeg har vært ung og naiv og stolte på Baardsen, sier Riise.

Han forteller at det tok tid før det gikk opp for ham hvor store summer som var tapt.

- Jeg knakk fullstendig sammen. Jeg hadde aldri trodd det skulle være så store summer, sier Riise.

Stilt overfor et gjeldsmonster tok Riise et valg:

- Jeg reiste meg opp og sa, dette skal jeg klare. Jeg skal betale hver krone, sier Riise.

Dagbladet.no følger rettssaken løpende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media