LIvSTID: Nancy Girrado ble dømt til 36 års fengsel, mens ektemannen Phillip (bak) må sone 431 år bak murene. Foto: Reuters/Scanpix
LIvSTID: Nancy Girrado ble dømt til 36 års fengsel, mens ektemannen Phillip (bak) må sone 431 år bak murene. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

- Jeg hatet hvert sekund av de 18 åra

Jaycee Dugard (31) kom med sin første uttalelser etter at ekteparet som kidnappet, voldtok og holdt henne fanget i 18 år, ble dømt til livstid i fengsel i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble ekteparet Phillip og Nancy Garrido dømt til livstid for bortføringen og voldtektene av Jaycee Dugard (31).

Hun ble kidnappet da hun var 11 år og ble holdt fanget i 18 år og fødte to av kidnapperens barn.

Offeret møtte ikke selv i retten i dag da ekteparet fikk sin dom. De har tilstått forholdet. Moren til Dugard leste opp
en uttalelse på  vegne av datteren, melder New York Post.

- Hatet hvert sekund De domfelte så aldri mot Dugards familie mens de var i retten eller under opplesningen.

- Jeg velger å ikke være her i dag fordi jeg nekter å kaste bort et eneste sekund av livet mitt i deres nærvær, sa kvinnen i sin uttalelse.

- Alt dere gjorde mot meg var galt og jeg håper dere en dag vil innse det, sa hun, ifølge BBC.

- Jeg hatet hvert sekund av de 18 åra. Dere stjal livet mitt og livet til familien min, leste moren opp på vegne av datteren.

Til Nancy Girrado hadde hun følgende melding:

- Det du gjorde var ondt og feil.

Gir ut bok Phillip Garrido ble dømt til 431 år i fengsel, mens kona slapp unna med 36 år. Kvinnens advokat sa i retten at hun anerkjente at det hun gjorde var en ond gjerning, at hun beklaget og ord strakk ikke til for å beskrive det hun hadde gjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LESTE DATTERENS UTTALELSE: Terry Probyn leste en uttalelse på vegne av sin datter Jaycee Dugard i retten i dag. Foto: REUTERS/Randy Pench/Scanpix
LESTE DATTERENS UTTALELSE: Terry Probyn leste en uttalelse på vegne av sin datter Jaycee Dugard i retten i dag. Foto: REUTERS/Randy Pench/Scanpix Vis mer

Dugard skrev dagbok mens hun var i fangenskap. Historien hennes blir publisert neste måned.

Den første tida hun ble holdt fanget levde hun i et skjul. Det var under en prøveløslatelse for en voldtekt  han begikk i 1976 at han slo til mot den lille 11-åringen.

- Phillip Garrido skulle ha tilbragt resten av livet i fengsel for forbrytelsene han begikk i 1976. Han skulle aldri fått lov til å bli sluppet ut på gata for å begå forbrytelsene han gjorde i denne saken, sa statsadvokat Vern Pierson i retten.

Dugard ble kidnappet av ekteparet i 1991. Ektreparet ble arrestert i august 2009. Phillip Garrido hadde varslingsplikt til politiet, men likevel ble det ikke oppdaget at han holdt jenta fanget over så lang tid.

Det var først da politiet observerte ham sammen med Dugard og de to barna på Universitetet i California at han ble tatt.

Dugard fikk 20 millioner i erstatning av staten California, som anerkjente at politiet hadde feilet i sin oppfølging og overvåking av Phillip Garrido.

FANGET I 18 ÅR: Jaycee Dugard ønsker ikke å vie et eneste sekund til ekteparet og valgte derfor å ikke være tilstede i retten i dag. Foto: Ap/Scanpix
FANGET I 18 ÅR: Jaycee Dugard ønsker ikke å vie et eneste sekund til ekteparet og valgte derfor å ikke være tilstede i retten i dag. Foto: Ap/Scanpix Vis mer