-  Jeg hatet ranerne

De ansatte som var på jobb under dødsranet i Stavanger, har hatt ei forferdelig tid. Per (42) hatet gjerningsmennene i dagene etter ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): -  Det finnes ikke en straff som er streng nok for det ranerne gjorde. De har ødelagt så mye. En arbeidsplass vi følte oss trygge på ble invadert. Den første tida hatet jeg dem veldig, sier Per.

I et internblad nylig beskriver Per redselen under ranet, sjokket og skyldfølelsen over at politimannen Arne Sigve Klungland ble drept, og bearbeidelsen av følelsene etterpå.

Den Nokas-ansatte 42-åringen går med på å la seg intervjue av Dagbladet, men kan av sikkerhetshensyn ikke stå fram med bilde og fullt navn.

«Kom deg i sikkerhet!»

Klokka 08.10 om morgenen den 5. april kjører Per opp mot Domkirkeplassen, forbi to ranere han tror er antiterrorpoliti. Han parkerer i garasjeanlegget, går ut og beveger seg opp trappa mot hovedinngangen til Nokas-bygget. Da blir han anropt av en politimann.

-  «Kom deg i sikkerhet!» sa han. Jeg sprang bort til personalinngangen og låste meg inn. Jeg ante jo ikke hva som foregikk, og tenkte at Nokas-bygget var det sikreste stedet i byen.

Som i en krigssone

Per tok heisen opp til 4. etasje, hvor han jobber. Der ble han møtt av to kolleger, som sa det var et ran nedenunder og ba ham kaste seg ned. De tre ble liggende delvis i skjul, men med panoramautsikt ut vinduet mot bankplassen, hvor mye av dramaet foregikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer