Bitcoin-svindel herjer på Facebook:

- Jeg holdt på å bli gal

Norske kjendiser og medier misbrukes i en omfattende Bitcoin-svindel på Facebook. Nå advarer politiet folk mot å gi ut sensitiv informasjon.

BRUKER FACEBOOK: Svindlere publiserer falske nyhetsartikler på Facebook. Arkivfoto: Richard Drew /AP Photo/ NTB Scanpix
BRUKER FACEBOOK: Svindlere publiserer falske nyhetsartikler på Facebook. Arkivfoto: Richard Drew /AP Photo/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det florert av svindelannonser om Bitcoin-handel på Facebook. Annonsene prøver typisk å etterlikne norske medier, med en «spesialreportasje» om diverse norske kjendisers «imponerende investering».

Dagbladet har vært i kontakt med en dame i 50-åra fra Bergen, som sier hun gikk på svindelen. Kvinnen ønsker å være anonym.

Bergenseren forteller at hun først så annonsen på Facebook, og ble lokket av «et nytt automatisk tradingprogram for kryptovaluta som heter Bitcoin Code», som det står i en av svindel-artiklene.

- Jeg jobbet med fond og investeringer for tjue år siden, og trodde jeg fortsatt hadde peiling. Jeg har også hørt mye om Bitcoin, og der og da virket intervjuet med Morten Harket troverdig. Jeg klikket meg videre, og la inn 500 euro (cirka 5000 kroner, journ.anm.), sier hun, og forteller at det eneste hun stusset over var at hun ikke fant noen knapp til dette «automatiske tradingprogrammet.»

- Holdt på å bli gal

Dagen etter ble hun oppringt av rundt 30 ulike numre.

- Alle snakket engelsk og ville gi meg råd om hvor jeg skulle investere, men ingen kunne fortelle meg hvor denne knappen for automatisk trading var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer