Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg holdt på å falle på ræva da jeg så dette

Verneverdig kulturbygg i Geiranger dekorert av hemmelig kunstner.

KUNST? Dette synet møtte Tor Hole da han kom til stedet onsdag. Foto: Privat
KUNST? Dette synet møtte Tor Hole da han kom til stedet onsdag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tor Hole skulle inspisere bygningene på den flere hundre år gamle husmannsplassen på Holebakk i Geiranger, da han ble møtt av de to påmalte kvinnefjesene på veggen.

- Jeg holdt på å falle på ræva da jeg så det. Noen har malt to ansikter på den ene husveggen. Det må være en person med kunstneriske evner, men slik det er gjort her så er det rett og slett hærverk, sier Tor Hole til Sunnmørsposten.

Hole er grunneier på stedet og har dermed anmeldt forholdet til politiet.

- Jeg aner ikke hvem som har gjort det, men vedkommende har tatt seg til rette på annen manns eiendom, sier han til avisen.

Hole tror ikke noen har gjort dette for å få oppmerksomhet.

- I så fall er det rart at det er malt på en vegg som ikke kan sees fra vegen. Jeg kjørte forbi flere ganger uten å legge merke til det. Men jeg tror det er gjort i løpet av de siste to ukene.

Bygget er verneverdig og ligger midt i et verdensarv-område.

- Treverket er flere hundre år gammelt og helt ubehandlet. Dermed trekker malingen inn i treverket, noe som gjør det umulig å få bort, sier Hole til NRK.

Geiranger ble i 2005 innlemmet i UNESCOs verdensarvliste.

I 2006 ble landskapsområdet kåret av det amerikanske magasinet National Geographic til et av de best bevarte blant alle UNESCOs verdensarvsteder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media