Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg holdt på og krasje

Anniken Huitfeldt var ute og kjørte bil da hun fikk nyheten om sin nye ministerpost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Den nye arbeidsministeren fikk i dag sin tredje ministerpost på fem år. Hun har tidligere vært barne- og likestillingsminister og kulturminister under statsminister Jens Stoltenberg.

- Anniken har et bredt engasjement. Hun er opptatt av sosial rettferdighet og kommer til å bidra til et mer rettferdig Norge. Hun vil jobbe for å få flere ut i jobb og vil få god bruk for sitt varme hjerte, sier Stoltenberg når han presenterer sin langvarige kollega.

Tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har fått avskjed i nåde etter søknad, opplyste statsministeren på slottsplassen i dag.

- Overrasket Annikken Huitfeldt forteller at hun ble overrasket over tidspunktet hun fikk tilbud om ny stilling.

- Jeg ble ringt onsdag kveld, og da var jeg ute å kjørte på en parkeringsplass. Jeg holdt nesten på og krasje, men jeg gjorde ikke det altså, sier Huitfeldt lattermildt til et samlet pressekorps.

Den nye helseministeren Jonas Gahr Støre fikk beskjed da han var på skogstur.

Blandt folkemengden på slottsplassen var også Annikken Huitfeldts far, som fikk presset seg fram og stjele en klem fra datteren sin.

- Pappa er et godt eksempel på en mann over 70, som fortsatt står i arbeid, sier Huitfeldt stolt.

Likestilling og kulturell nistepakke Den nye arbeidsministeren vil ta i bruk hele spekteret av sine erfaringer når hun tar fatt på nye oppgaver.

FORNYING OG KONTINUITET: Var stikkord statsminister presenterte omrokkeringene i regjeringen. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap, f.v.), arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap), helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap), kulturminister Hadia Tajik (Ap), utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på Slottsplassen etter statsrådsbyttene fredag formiddag. 
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
FORNYING OG KONTINUITET: Var stikkord statsminister presenterte omrokkeringene i regjeringen. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap, f.v.), arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap), helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap), kulturminister Hadia Tajik (Ap), utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på Slottsplassen etter statsrådsbyttene fredag formiddag. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har jobbet fem år som forsker. Så er det mye av det jeg har jobbet med i kulturdepartementet som også har handlet om arbeid. Den kulturelle nistepakka for eksempel, som gjør at flere kan få et kulturtilbud på arbeidsplassen sin. Jeg er også veldig opptatt av likestilling og det er mange utfordringer i arbeidslivet der dette er kjernen, sier hun og peker på at kvinner både topper sykefraværstatistikken og er flest deltidsstillinger.

Det er heller ikke mangel på baller i luften, når Huitfeldt nå setter seg i sin nye statsrådstol i Arbeidsdepartementet.

- Jeg har mange reformer som skal gjennomføres. Vi har startet en NAV-reform, en pensjonsreform, en uførereform. Så her det mye å ta fatt i, sier hun.

Det har også den nye kulturministeren Hadia Tajik, som blir tidenes yngste statsråd.

- Et godt kulturbudsjett er det viktigste jeg overleverer til Hadia. Hun er tøff og har et enormt engasjement og kommer til å levere store resultater, sier Huitfeldt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media