- Jeg hører at det er en fyr her som lurer på om vi er klare for OL

Mitt Romney blir slaktet i britisk media etter hans første dag i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske president-kandidaten Mitt Romney besøkte i går London. Det gikk ikke helt knirkefritt, i hvert fall ifølge britiske medier.

The Guardian skriver at Mitt Romney serverte Obama en potensiell gavepakke i presidentvalget da han han, på sin første diplomatiske tur utenlands i forbindelse med valgkampen, stilte spørsmål ved om London var klar for de olympiske lekene.

Bekymringer Noen timer før han skulle i et møte med den britiske statsministeren i Downing Street sa han til NBC at han hadde noen bekymringer vedrørende forberedelsene til OL.

- Historiene om det private sikkerhetsfirmaet som ikke hadde nok folk og meldingene om en mulig streik blant tollerne er naturlig nok ikke oppløftende. Det er viktig at det er på plass for å få til et vellykket OL, sa han til NBC.

- Det viktigste er selvfølgelig utøverne. Det er det OL handler om. Nummer to er de frivillige, de vil ha fantastiske frivillige her. Men nummer tre er folket i Storbritannia. Vil de komme sammen og feire de olympiske øyeblikkene? Det er noe vi ikke kan få svar på før lekene har startet, fortsatte han.

- Vi er klar Både Londons ordfører, Boris Johnson, og statsminister David Cameron svarte etter kort tid på uttalelsen fra Romney.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi skal ha OL i en av de travleste byene i verden. Selvfølgelig hadde det vært lettere å holde dem i «ingenmannsland», sier Cameron ifølge The Guardian.

Ordføerer Johnson svarte på en feiring i Hyde Park, foran en jublende folkemasse, like etter at den olympiske ilden hadde kommet til parken.

- Jeg har hørt at en fyr som heter Mitt Romney vil vite om vi er klar for OL, sa Johnson fra scenen.

- Han vil vite om vi er klar. Er vi klar? Er vi klar? Ja, det er vi, fortsatte han.

- Gleder meg Etter møtet med David Cameron møtte Romney pressen, og var ikke så skarp i uttalelsene.

- Jeg gleder meg over at det ser ut til at det blir et svært vellykket OL. Det jeg har sett her viser fantasi og god planlegging. Jeg forventer at lekene blir svært vellykket, sa Romney.

I LONDON: Den republikanske president-kandidaten Mitt Romney er i London. Her snakker han med pressen i Dowing Street etter et møte med den britiske statsministeren David Cameron. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTBScanpix
I LONDON: Den republikanske president-kandidaten Mitt Romney er i London. Her snakker han med pressen i Dowing Street etter et møte med den britiske statsministeren David Cameron. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTBScanpix Vis mer

Både Washington Post og britiske The Telegraph forteller om en annen uttalelse fra Romney, som ikke har falt i god jord.

Romney avslørte at han hadde et møte med John Sawers, sjefen for britiske Secret Intelligence Service (MI6), om situasjonen i Syria. En fra Romneys leir fortalte også til Daily Telegraph at Romney tidligere hadde hatt møter med lederen av britiske Security Service (MI5). Slike samtaler pleier ikke å bli omtalt offentlig.

- Jeg kan bare si at jeg satte pris på innsikten og perspektivene til lederne av myndighetene og opposisjonen her, og lederen for MI6 da vi snakket om Syria, og ønsket om en fredelig framtid for det landet, sa Romney ifølge The Guardian.

Fra England Senere samme kveld ble Mitt Romney og hans kone intervjuet på CNN, der fortalte han at hans forfedre er fra England. På spørsmål om han følte seg hjemme i England svarte han lattermildt:

- Vel, min kone er fra Wales og jeg er fra England, så dette føles også som hjemme, sier han ifølge The Telegraph.

Han sa også at OL kom til å bli fantastisk, velsignet med godt vær og at det kom til å bli mye entusiasme fra det britiske folket.

STATSMINISTERMØTE: Mitt Romney hadde et 45 minutter langt møte med den britiske statsministeren David Cameron. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTBScanpix
STATSMINISTERMØTE: Mitt Romney hadde et 45 minutter langt møte med den britiske statsministeren David Cameron. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTBScanpix Vis mer