«Jeg hører hva du sier Camilla og du har rett, men jeg bryr meg ikke»

Slik tolker småbarnsmora Camilla Stensletten det personlige svaret hun har fått fra statsminister Erna Solberg (H).

DIALOG MED STATSMINISTEREN: Småbarnsmora Camilla Stensletten skrev et personlig hjertesukk til statsminister Erna Solberg (H), etter at Solberg vil kutte i barnetillegget for uføre. Facebook-meldingen gikk Norge rundt, og statsministeren svarte. Men svaret overbeviser ikke Stensletten. Foto: Privat / Torstein Bøe / NTB scanpix
DIALOG MED STATSMINISTEREN: Småbarnsmora Camilla Stensletten skrev et personlig hjertesukk til statsminister Erna Solberg (H), etter at Solberg vil kutte i barnetillegget for uføre. Facebook-meldingen gikk Norge rundt, og statsministeren svarte. Men svaret overbeviser ikke Stensletten. Foto: Privat / Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Camilla Stenslettens personlige Facebook-melding til statsminister Erna Solberg (H), har gått landet rundt.

Dagbladet fikk tilltatelse til å gjengi hele meldingen, som du kan lese her.

Den 31 år gamle småbarnsmora reagerte med fortvilelse på statsbudsjettet, der Høre/Frp-regjeringen kutter i barnetillegget for uføre.

«Jeg, Erna, har vært avhengig av rullestol hele livet. Jeg har et medfødt handicap med funksjonsnedsettelse i beina. Jeg kan ikke gå! Det går ikke plutselig over!», skriver Stensletten.

Hun beskriver en rekke forsøk på å skaffe seg jobb, men at ingen vil ansette henne.

«Erna, om du likevel etter dette mener at jeg bare må skjerpe meg og få meg en jobb, kan du være så snill å finne en jobb til meg?» skriver hun avslutningsvis.

Kan ikke love løsning I går kveld svarte Solberg på henvendelsen:

«Takk for at du deler historien din med meg. Takk for at du er så åpen om dine utfordringer i hverdagen. Ditt mot og pågangsmot er til inspirasjon for andre», skriver Høyre-lederen, før hun medgir at det blir kutt dersom budsjettforslaget vedtas.

Solberg argumentere for hvorfor regjeringen vil gjøre dette kuttet, og konkluderer:

«Jeg kan ikke love deg en annen løsning. Men jeg vil takke deg for at du sier fra. Når vi utvikler politikken vår, er vi helt avhengige av å snakke med folk. Det bidrar du til med din historie.»

Tidligere i dag har Stensletten lagt ut en reaksjon på statsministerens personlige svar på småbarnsmoras hjertesukk.

Hun er langt fra overbevist.

- Kunne ikke brydd seg mindre «Min tolking av dette blir "Jeg hører hva du sier Camilla og du har rett, men jeg bryr meg ikke" Fikk bedre inntrykk da jeg bare leste svaret. Men jeg så hun på debatten på NRK i går og da viste hun jo med hele seg at hun kunne ikke brydd seg mindre», skriver Stensletten i dag.

Stenslettens henvendelse til landets statsminister, som fungerte som en innblikk i statsbudsjettet på individnivå, er siden det ble publisert i går formiddag lest av nær 170 000.

Flere enn 900 kommenterte i kommentarfeltet, før det ble lukket i går kveld.

Innlegget ble gjengitt av ulike medier i går, og gikk igjen fire ganger på topp ti-lista over mest delte saker i sosiale medier i hele landet.

Også på 31-åringens egen Facebook-side har engasjementet vært stort. Over 1400 har kommentert posten, og mange har delt den. Hun beskriver selv at hun i løpet av gårsdagen fikk hundrevis av meldinger i sin innboks på Facebook.