Helikopterstyrt i Telemark

- Jeg hørte bråk og et smell. Så ble det stille

En av de to personene som skal ha vært om bord i helikopteret er hardt skadd, opplyser politiet.

TO SEND TIL SYKEHUS: De to personene om bord i helikopteret er sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TO SEND TIL SYKEHUS: De to personene om bord i helikopteret er sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

FOSSINGFJORDEN/OSLO (Dagbladet): Nødetatene fikk klokka 18.07 melding om at et helikopter har styrtet ved Fossingfjorden i Telemark.

Fossingfjorden ligger mellom kommunene Kragerø og Bamble. Ulykkesstedet skal være ved Langøy, en øy uten veiforbindelse i fjorden. Helikopteret skal ha styrtet på land.

FOSSEFJORDEN: Fossefjorden ligger mellom Bamble og Kragerø kommune.
FOSSEFJORDEN: Fossefjorden ligger mellom Bamble og Kragerø kommune. Vis mer

To personer var om bord i helikopteret, opplyser Hovedredningssentralen. Den ene skal være hardt skadd. Ellers er hendelsesforløpet uklart.

- Vi har vært i kontakt med piloten. Det var to personer om bord og begge er i live. De skal ha lettere skader og er fraktet til sykehus i luftambulanse, sa pressevakt Borghild Eldøen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet i 18.30-tida.

En hardt skadd

Seinere opplyser politiet at en av de to er hardt skadd, og at begge blir fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

- Vi klarte å lokalisere nøyaktig hvor styrten har skjedd, da så vi at det var to personer utenfor havaristen som var oppegående. Det var en gledelig melding å få. Den ene er alvorlig skadet, den andre lettere. Noe mer om skadeomfanget, vet jeg ikke, sier innsatsleder Svenn Arne Heian til Dagbladet på stedet.

Han sier at helikopteret lekker flybensin, og at det kan være fare for brann på stedet.

Rett før klokka 22.00 hadde politiet forlatt stedet. Innsatsleder Heian sier til Dagbladet at helikopteret har store skader i fronten, men at skroget ellers i stor grad er inntakt.

På det tidspunktet var det heller ingen fare for brann på stedet. Det vil være vakthold og sikringsarbeid på stedet utover natta.

Jobber hele natta

Operasjonsleder Anne Meyer forklarer at helikopteret har styrtet i skogen ved Stavnes naturreservat.

- Vi jobber med å sikre åstedet for Havarikommisjonen. De kommer i morgen, og vi vil være på stedet her fram til da, sier hun.

Meyer legger til at det er alt for tidlig å si noe om hendelsesforløpet og at ingen av de to om bord i helikopteret har blitt avhørt. Hun opplyser at begge var bevisste etter styrten.

- Hørte et smell

Roy Bleikelia, som bor i området ved Fossingfjorden, sier at det er full aktivitet på stedet. Han var hjemme da ulykken skjedde.

- Jeg hørte bråk og et smell, så ble det stille, sier han.

En annen beboer i nærheten forteller at han var ute sammen med onkelen sin rett ved Fossingfjorden da de hørte et forferdelig bråk. De skal ikke ha sett noe.

- Vi skjønte ikke hva det var, men det bråkte noe helt forferdelig før det ble helt stille, forteller en beboer i området til NRK.

Dagbladet kommer med mer.