FLYET FLØY LAVT:  Bonden Jean-Marie observerte ulykkesflyet da han var ute og spredte ut gjødsel i formiddag. - Men jeg tenkte at det hadde mistet litt høyde. Det var ikke noe røyk eller annet fra flyet, forteller han. Her er et oversiktsbilde av de franske alpene der Germanwings-flyet styrtet i dag. Foto: Emilie Chauvot / Epa / Scanpix
FLYET FLØY LAVT: Bonden Jean-Marie observerte ulykkesflyet da han var ute og spredte ut gjødsel i formiddag. - Men jeg tenkte at det hadde mistet litt høyde. Det var ikke noe røyk eller annet fra flyet, forteller han. Her er et oversiktsbilde av de franske alpene der Germanwings-flyet styrtet i dag. Foto: Emilie Chauvot / Epa / ScanpixVis mer

- Jeg hørte et kraftig dunk, og så kom røyken

Vitner forteller sine historier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke mange mennesker som var vitne til den forferdelige flyulykken i de franske alpene i formiddag, da Germanwings sit A320-fly fra Barcelona til Düsseldorf styrtet. 150 personer døde.

Men franskmannen Jean-Marie oppdaget raskt at noe var galt i 10-11-tida i morges, forteller han til Le Parisien. Bonden var i ferd med å spre gjødsel på gården sin, da han så et fly han aldri har sett fra hjemmet sitt tidligere.

- Fløy veldig lavt - Jeg så et hvitt fly med oransje hale. Det hender at vi ser turistfly, men sjelden så store fly som dette. Jeg syntes at flyet fløy veldig lavt. Jeg er sikker på at det var mindre enn 800 meter fra bakken, sier bonden, som bor i Prads-Haute-Bléone, ikke langt unna dagens flykatastrofe.

Bonden forteller videre at han så at flyet var på vei nedover.

- Nesen på flyet pekte nedover, samtidig som det ikke var mulig å se at det var på vei til å styrte. Jeg tenkte ikke mer over saken. Det kom verken røyk eller noe annet fra flyet. Jeg sa til meg selv at flyet sikkert bare hadde mistet litt høyde, og at det snart ville fly oppover igjen. Jeg så ikke flyet mer enn fem sekunder før det forsvant bak fjellene, sier han.

En innbygger i Vernet sier at han hørte et brak da flyet krasjet.

- I morges hørte jeg et kraftig dunk, før jeg så flere jagerfly over landsbyen vår, sier hun.

Hun fortsetter:

- Rundt klokka 12 begynte jeg å se voldsom røyk stige opp i lufta. Ulykkesstedet er rundt tre kilometer fra landsbyen vår, men vi bor jo i fjellene, som er dekket av snø. Nå er det en rekke helikoptre over hodene våre. Folk fra landsbyen har dratt opp på Mariaud-fjellet hvor de så flydeler. Da jeg hørte bråket, trodde jeg det var et snøskred som gikk.

Flykatastrofen i dag er den verste siden 1981.