«Jeg hørte et skrik - så bråstoppet bussen»

NRK-reporter Kjersti Brokhaug var passasjer om bord i bussen. Brokhaug så en mann brøyte seg framover. Hun hørte et skrik, så var det bråstopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-reporteren hadde frihelg og var om bord i bussen sammen med venner, da knivdramaet fant sted på Valdresekspressen.

- Jeg satt ganske langt bak i bussen da en lav mørkhudet mann brøytet seg framover. Deretter hørte vi hyl, og bussen bråstoppet. Folk begynte å løpe bakover i bussen, forteller hun til NRK.

Vennene henne, som satt lenger fram i bussen, ble stukket etter, og folk prøvde fortvilt å finne en utgang.

Panikk om bord

- Folk løp bakover. Jeg hørte noen si «Han traff ikke meg, han traff ikke meg». Og jeg så en mann med blod på hendene. Jeg så ikke selv kniven. Folk prøvde å åpne nødutganger, og til slutt klarte en å åpne en dør bak, og vi klarte å komme oss ut, forteller Brokhaug.

Deretter løp de til et hus like i nærheten.

- Hele venneflokken min samlet oss der. Og vi ble tatt vare på. Det kom blant annet lege. En person hadde fått et kutt i halsen, forteller Brokhaug til Dagsnytt.

Fikk krisehjelp

Andre passasjerer flyktet inn i biler langs veien. Det var mellom 35 og 40 passasjerer i bussen, og alle ble etter hvert fraktet til Kvitvella Kino ved Rådhuset på Fagernes. Der ble de møtt av et kriseteam med leger og psykologer som tok hånd om dem.

Også sjåførens kone er ifølge NTB blitt tatt vare på av politi og helsepersonell på Fagernes.

Paasajerene ble fraktet fra åstedet til Fagernes sentrum hvor de fikk krisehjelp på den lokale kinoen og på skysstasjonen.

Politiinspektør Atle Roll-Matthiesen sier de gjør alt for å hjelpe passasjerene.

- Vårt hovedfokus nå er den avdøde, og hans familie. Det har også vært viktig for oss å opprette et best mulig støtteapparat for passasjerene. Mange av dem ble avhørt i går kveld for å få en oversikt over hendelsesforløpet.

ØYENVITNE: NRK-reporter Kjersti Brokhaug satt i bussen da busskapreren gikk til angrep.