- Jeg hørte et skudd, en del hyl, og et skudd til

Politiet rykket ut til Tøyen etter flere nabomeldinger om skudd.

FLERE MELDINGER:  Politiet har mottatt flere meldinger om skudd i Jens Bjelkes gate i Tøyen i Oslo. Ifølge operasjonsleder SIssel Hansen har politiet stoppet en bil på stedet, og flere personer ble anholdt før de så ble sluppet fri. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FLERE MELDINGER: Politiet har mottatt flere meldinger om skudd i Jens Bjelkes gate i Tøyen i Oslo. Ifølge operasjonsleder SIssel Hansen har politiet stoppet en bil på stedet, og flere personer ble anholdt før de så ble sluppet fri. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt klokka 23.15 var flere politienheter på vei til Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo. Oslo-politiet har mottatt flere meldinger fra beboere som har hørt skudd i området

- Jeg hørte et skrik, en del hyl, og et skudd til, sier nabo Eirik Olsen til Dagbladet.

- Hva faen Han forteller at han hørte hyl som han oppfattet som jentestemmer.

- Da jeg først hørte et skudd gikk jeg mot vinduet, og ikke lenge etter ble det fyrt av et skudd til. Det hørtes ut som om ropene kom fra en folkemengde, og at ei ropte «hva faen», sier han videre.

Deretter gikk Olsen ut på balkongen hvor han ringte politiet og varlset om lydene. Han forteller at det har vært flere episoder hvor skudd har vært avfyrt i området den siste tiden.

Avsluttet søk Tor Grøttum, operasjonleder i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet klokka 00.30 at søket på Tøyen nå er avsluttet.

- Vi har ikke funnet noen skadde, og ikke noe annet som underbygger at det har vært skyting på stedet. De som var anholdt er dimmitert etter at de først ble satt i forbindelse med saken, sier Grøttum som beskriver området som «belastet».

Politiet oppretter en såkalt undersøkelsessak etter meldingene.

- Det er ikke godt å si hva som har skjedd, men flere meldinger tyder på at det har vært skyting. Nå har vi ingen patruljer som søker aktivt. Vi er avhengig av å komme i kontakt med noen som er involvert, sier han videre.

SPERRET AV:  Politiet har nå sperret av et området på Tøyen i Oslo etter at flere personer meldte om skuddd. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet har nå sperret av et området på Tøyen i Oslo etter at flere personer meldte om skuddd. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Han forteller at politiet undersøkte en leilighet i Kolstadgata 7, men at det ikke ble funnet noe der som kunne settes i forbindelse med meldingene om skudd.

Stoppet bil Operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at politiet stoppet en mistenkelig bil på stedet. På Twitter skriver politiet at de ikke har «funnet noen skadde sålangt».

- Ifølge de som har ringt inn er det avfyrt flere skudd.

Ifølge Dagbladets fotograf på stedet gjennomsøker politiet den offentlige bygningen, som består av 74 leiligheter, i Kolstadgata 7. Boligbygg KF eier leilighetene.

Innsatsleder på stedet sier til Dagbladet at de ikke har funnet noe, og at de derfor pakker sammen og trapper ned innsatsen.

RYKKET UT:  Politiet har sperret av bygningen i Kolstadgata 7. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
RYKKET UT: Politiet har sperret av bygningen i Kolstadgata 7. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer