- Jeg hørte folk hyle og skrike

Hørte torpedoangrepet i bilforretningen over mobiltelefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet.no): - Flere personer tilknyttet en beryktet MC-klubb sto bak torpedoangrepet mot bilforretningen Smart Classics på mandag. Det sier en person med tette bånd til miljøet til Dagbladet.no.

Dagbladet.no er kjent med at bedriftens eier i lengre tid har ligget i konflikt med flere tidligere ansatte.

- Det gikk hardt for seg. Jeg hørte roping, hyling og skriking. Jeg er glad jeg ikke er en av de ansatte i forretningen. Det lød som et aller helvetes slagsmål, sier vitnet til Dagbladet.no.

Han forteller at tre biler fullastet med MC-folk ankom forretningen mandag ettermiddag.

- Torpedoene jobbet på oppdrag for flere personer som er av den oppfatningen at bedriftens eiere skylder dem store verdier, pengebeløp eller biler. Om det er riktig eller ikke, tar jeg ikke stilling til. Men at det ble leven er sikkert, sier mannen til Dagbladet.no

Luksusbiler
Smart Classics tilbyr restaurering av sportsbiler i veteranklassen. Lokalene er fulle av smekre biler av eksklusive merker; blant annet Ferrari, Jaguar, BMW og Alfa Romeo.

Ifølge politiet ble en mann tilknyttet forretningen både skutt og banket opp i tumultene da han oppsøkte lokalet mens pengeinnkreverne var på stedet. Han skal være utenfor fare. En rekke eksklusive biler ble fjernet fra stedet. En kom raskt til rette, men to biler er nå etterlyst over hele Norge, og ferjeoverganger og grenseoverganger er varslet.

- Jeg har bilene
Dagbladet.no snakket i kveld med en tidligere ansatt ved Smart Classics. Han bekrefter at han har de to bilene politiet nå har etterlyst over hele landet.

- Det er bare tull at politiet etterlyser bilene, de har nemlig jeg, sier han til Dagbladet.no.

- Og jeg er sjokkert over at politiet tror bilene er stjålet. Jeg overtok dem på lovlig vis nå på mandag.

- Fikk du torpedoene til å hente dem for deg?

- Aner ikke hva du snakker om. Jeg fikk telefon fra en ansatt ved Smart Classics mandag ettermiddag. Han sa «nå skal vi ordne opp i alt vi skylder deg. Tre biler venter på deg her.»

- Virket mannen redd?

- Nei, jeg hørte også stemmen til innehaveren i bakgrunnen. Han sa at nå skulle alt bli greit.

Bekrefter konflikt
- Er det sikkert at det ikke ordnet seg fordi det sto pengeinnkrevere der og truet ham?

- Jeg avviser en hver kjennskap til noe slikt. Når det er sagt, jeg er ikke overrasket over at det smalt på en eller annen måte, sier mannen.

- Vi vet at du har ligget i konfllikt med din tidligere arbeidsgiver, hva gjaldt det?

- Jeg fikk blant annet ikke lønn. Mandag fikk jeg endelig oppgjør i form av bilene. Men jeg står ikke bak overfallet. Jeg er heller ikke blitt kontaktet av politiet, sier mannen til Dagbladet.no

- Hvilke biler overtok du på mandag?

- Jeg overtok BMW-en og Alfa Romeoen. De står trygt parkert i Norge. De er mine, jeg fikk kontraktene på dem. Nå ringer jeg min advokat for å få råd, og så ringer jeg politiet, sier mannen til Dagbladet.no

Smart Classicis innehaver ønsket ikke å kommentere saken i dag. Men da Dagbladet snakket med ham før nyttår bekreftet han at han lå i en konflikt med minst to av sine tidligere ansatte.

Dagbladet.no kjenner til at ikke bare biler ble fjernet fra lokalene på Rolvsøy, men også andre verdifulle gjenstander.

- To personer blir framstilt for varetektsfengsling i morgen, sier politijurist John Skarpeid ved Fredrikstad politikammer til Dagbladet.no. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

- BANKET OPP OG SKUTT:  Seksjonsleder Geir Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon opplyser at de har pågrepet en person. Foto: Knut Falch / SCANPIX .
- BANKET OPP OG SKUTT: Seksjonsleder Geir Kristiansen ved Fredrikstad politistasjon opplyser at de har pågrepet en person. Foto: Knut Falch / SCANPIX . Vis mer
LUKSUS: Pengeinnkreverne hentet minst tre luksusbiler fra bilbutikken. Foto: Øistein Norum Monsen
LUKSUS: Pengeinnkreverne hentet minst tre luksusbiler fra bilbutikken. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
SMART CLASSICS: Her slo flere torpedoer til sist mandag. Foto: Øistein Norum Monsen
SMART CLASSICS: Her slo flere torpedoer til sist mandag. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer