NÆRMESTE NABO: Celie Sirevaag (21) måtte hente inn hestene etter eksplosjon fra oljeservicefabrikk. Foto: Maria Gilje Torheim/Dagbladet
NÆRMESTE NABO: Celie Sirevaag (21) måtte hente inn hestene etter eksplosjon fra oljeservicefabrikk. Foto: Maria Gilje Torheim/DagbladetVis mer

- Jeg hørte først et stort smell, så ristet hele huset

Testing av et nytt kappeverktøy førte til en kraftig eksplosjon hos offshorebedriften Malm Orstad i Rogaland. Tre personer er kritisk skadd etter ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP/OSLO (Dagbladet): Celie Sirevaag (21) var nærmeste nabo da det skjedde en stor eksplosjon ved offshorebedriften Malm Orstad i Klepp i Rogaland.  Hun satt inne i huset da hun plutselig hørte et smell like før klokka ti.

- Jeg hørte først et stort smell, så ristet hele huset. Så smalt det enda høyere, og huset ristet enda mer, sier Sirevaag til Dagbladet.

- Masse flammer og røyk Bildet ovenfor tok hun klokka 9.59, og viser tykk røyk som ulmer opp fra fabrikken.

- Rett etterpå smalt det for andre gang. Jeg så mange arbeidere storme ut av lokalene og deretter stå å se på brannen, sier Sirevaag.

- Det steg masse røyk fra bygningen. Etter rundt ti minutter etter smellet kom det store flammer som sto opp sammen med røyken, sier hun videre.

21-åringen fikk beskjed fra brannvesenet om at hun måtte lukke vinduene sine og flytte hestene på grunn av mulig giftig gassfare.

- Det luktet ganske svidd. Det var skummelt og helt uvant. Jeg visste ikke hva jeg skulle tro da jeg hørte smellet, sier Sirevaag.

Hun kjenner selv flere som jobber med fabrikken, og håper det går bra med de seks som ble skadd i arbeidsulykken.

Seks personer skadd Totalt seks personer ble skadd, tre av dem kritisk. Eksplosjonen skjedde i forbindelse med testing av et nytt verktøy i Malm Orstads lokaler.

- Dette er et arbeidsuhell. Det var under en test av et kappeverktøy. I forbindelse med dette hadde det skjedd en eksplosjon i hallen verktøyet sto. De skadde befant seg i naborommet under eksplosjonen, sier innsatsleder Johnny Johnsen til Dagbladet på stedet.

Brannvesenet opprettet raskt en sikkerhetssone rundt bygget fordi det ble registrert gasslekkasjer. Brannvesenet melder nå at de har kontroll over situasjonen på stedet, og sikkerhetssonen er nå opphevet. Seks ambulanser ble sendt til skadestedet i Klepp like etter eksplosjonen.

Krisemøte De ansatte fikk ved 12.20-tiden adgang til bedriftens nye lokaler. De er også informert om Klepp kommunes kriseberedskap, og de er oppfordret til å gå hjem.

- Det var 108 ansatte på jobb. Vi har hatt et møte med dem og gitt dem fri resten av dagen for å roe ned litt. Kommunen har opprettet et kriseteam som stiller opp for dem, sier assisterende daglig leder Bjørnar Huru i Malm Orstad til Dagbladet.

Han bekrefter at det var under test av nytt utstyr eksplosjonen skjedde.

- Det er en veldig tragisk situasjon. Det er forferdelig å ikke vite noe om tilstanden til de berørte, sier Huru.

TOK DETTE BILDET: Like etter at Celie Sirevaag (21) hørte et smell, tok hun dette bildet. Foto: Celie Sirevaag
TOK DETTE BILDET: Like etter at Celie Sirevaag (21) hørte et smell, tok hun dette bildet. Foto: Celie Sirevaag Vis mer