- Jeg hørte ham ta et stort, dypt pust og hviske til seg selv «all right, la oss gjøre dette»

Og så hoppet mannen over gjerdet til Det hvite hus.

BLE ARRESTERT: Mannen som i går hoppet over gjerdet til det Det hvite hus, ble arrestert kort tid etter at han hadde kommet over på den andre siden. Foto: Vanessa Pena / AP / Scanpix
BLE ARRESTERT: Mannen som i går hoppet over gjerdet til det Det hvite hus, ble arrestert kort tid etter at han hadde kommet over på den andre siden. Foto: Vanessa Pena / AP / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble raskt tatt hånd om av sikkerhetspersonalet, men hele Det hvite hus ble avstengt etter hendelsen, og gater i nærheten ble sperret av.

Et vitne til hendelsen, Victoria Pena, forteller at mannen sto sammen med andre besøkende utenfor Det hvite hus før han sprang mot gjerdet med det som så ut til å være en perm i hendene.

- Jeg hørte ham ta et stort, dypt pust og hviske til seg selv «all right, la oss gjøre dette», og så sprang han av gårde, sier Pena.

Ifølge den statlige livvakttjenesten Secret Service bar mannen på en konvolutt. Han er nå i politiets varetekt og vil bli straffeforfulgt.

President Barack Obama og hans familie befant seg i Det hvite hus og feiret høsttakkefesten (Thanksgiving) da hendelsen skjedde.

Motivet bak «stuntet» er ikke kjent. Mannen er den tredje personen som har hoppet over gjerdet til Det hvite hus så langt i år. I fjor klarte en mann bevæpnet med en kniv å ta seg helt inn i presidentboligen etter å ha hoppet over gjerdet.

NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram