Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hørte plutselig det ene barnet begynne å gråte høyt

Leder Irene Thoresen ved Gran frivillighetssentral var til stede da de to barna ble brutalt kidnappet.

Leder Irene Thoresen ved Gran Frivillighetssentral hvor to jenter ble kidnappet av maskerte menn tirsdag formiddag var til stede under den dramatiske bortføringen. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Leder Irene Thoresen ved Gran Frivillighetssentral hvor to jenter ble kidnappet av maskerte menn tirsdag formiddag var til stede under den dramatiske bortføringen. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRANDBU/OSLO (Dagbladet): To jenter på ett og tre år ble i 10.30-tida kidnappet av to maskerte menn under en samværssamtale hos barnevernet på Gran frivillighetssentral i Brandbu.

Midt under samtalen stormet to menn iført hettegenser og solbriller inn i lokalet. Moren ble sprayet med noe som liknet på gass, mens en tolk som var til stede ble kommandert ned på gulvet med et elektrovåpen. Representanten fra barnevernet greide å flykte, opplyser Vestoppland politidistrikt.

Irene Thoresen, som leder Gran frivillighetssentral i Brandbu, hadde et møte med styrelederen da hun plutselig hørte skrik fra salen i bygget.

- Jeg hørte plutselig det ene barnet begynne å gråte høyt, og deretter begynte moren å skrike, forteller Thoresen.

Så skal de ha sett en kvinne løpe forbi vinduet de satt ved.

- Hun har i ettertid fortalt at hun fryktet for sitt eget liv.

Det er ikke kjent hvilken retning gjerningspersonene stakk.

- Lå bevisstløs på gulvet Etter skrikingen og at kvinnen løp fra bygget, ante Thoresen at noe var galt.

- Vi nærmet oss forsiktig salen, og gikk inn. Der lå moren på gulvet bevisstløs eller i sjokk, mens en av de fra barnevernet lente seg over henne for å få liv i henne, sier Thoresen til Dagbladet.

Deretter kom politi og sykebil til stedet. Et legehelikopter tok seg av mora.

- Det skjedde i løpet av kanskje bare ett minutt, sier Thoresen.

- Det er sjokkerende og skremmende at noe sånt skjer her på Brandbu.

Etterlysning Politioverbetjent Jostein Skanche ved Brandbu lensmannskontor opplyser at det var en sjokkartet stemning som møtte politiet da de ankom åstedet.

- Vi iverksatte umiddelbart jakten, og begynte å etterlyse bilen. Vi fikk raskt inn opplysninger om en bil som var mer interessant enn andre, sier han.

Det er utstedt en nasjonal varsling i jakten på de bortførte barna. Grenseoverganger og flyplasser overvåkes, mens politi fra nabolandene bistår i letingen. Politiet kan ikke utelukke at de nå er ført over til Sverige og at «alle muligheter holdes åpne».

To menn ble i ettermiddag pågrepet etter at politiet gikk ut med etterlysning av en blå svenskregistrert Saab. Barna var imidlertid ikke i bilen. Ytterligere opplysninger om de to mennene er foreløpig ikke kjent.

- Vi er i ferd med å avhøre både de to mennene og barnas mor, sier politiførstebetjent Petter Lied ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet søker nå en svart Volvo med ukjent registrering, mulig kufanger og «tre ekstra lykter i grillen», som ble observert i nærheten av den etterlyste Saab-en tidligere på dagen i Hadeland.

- Mye tyder på at også denne er svenskregistrert, sier politiførstebetjent Lied.

 Politiet kontrollerer biler på riksvei 4. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Politiet kontrollerer biler på riksvei 4. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer