Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg husker alle rundt meg og jeg hogg dem ned

Trippeldrapstiltalt (39) i Tromsø nekter straffskyld etter tiltalen.

- DREPTE TRE: Ishavskatedralen var fullsatt da det ble holdt begravelsesseremoni for ekteparet Linda Anett Hansen (35), Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Hansen (61) som alle ble drept med kniv i ekteparets hjem natt til 22. mars. I dag begynner rettssaken mot 39-åringen som er tiltalt for drapene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX
- DREPTE TRE: Ishavskatedralen var fullsatt da det ble holdt begravelsesseremoni for ekteparet Linda Anett Hansen (35), Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Hansen (61) som alle ble drept med kniv i ekteparets hjem natt til 22. mars. I dag begynner rettssaken mot 39-åringen som er tiltalt for drapene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


TROMSØ/OSLO (Nordlys/Dagbladet): Rettssaken mot den 39 år gamle trippeldrapstiltalte mannen i Tromsø er i gang.

Med foldede hender satt den 39 år gamle tiltalte, og hørte på dommer Unni Sandbukt som leste opp den alvorlige tiltalen om trippeldrapet på Ole Roger Olsen (44), hans kone Linda Anett Hansen (35), samt Olsens mor Ragna Elida Christensen (61), skriver Nordlys.

Følg rettssaken minutt for minutt hos avisa Nordlys.

39-åringen er kledd i lyse jeans og en genser i svart hvitt-mønster. Den tiltalte virket alvorlig, men så rolig og fattet ut.

- Ble befalt om å drepe
Han startet like før klokka 10.00 å forklare seg i retten. Da han skulle fortelle om selve drapshandlingen fortalte han om hvordan han hadde ligget på sofaen og hørt stemmer i hodet som befalte ham om å utføre drapene.

- Det er greit, jeg tar på meg oppdraget, sa han.

Han forteller videre at han hoppet ut av senga, sparket opp mellomdøra i huset og løp opp trappa der de tre ofrene befant seg.

- Mannen i huset ropte: Hvem er du? Jeg husker jeg stakk ham i brystet en gang. Jeg husker alle var rundt meg og jeg hogg dem ned, for å si det sånn. Jeg mener det gikk veldig fort. Når jeg i ettertid hører at det var 44 knivstikk, så stusser jeg. På meg virker det som 20 sekunder. Det var en ut av kroppen-opplevelse. Jeg husker jeg ropte til stemmene: Hva faen er det dere har gjort, fortalte mannen i retten.

Før han fortalte om drapshandlingene fortalte han om et liv i rus og at han fikk en psykisk knekk da kjæresten hans tok en overdose morfin. 39-åringen fortalte at han begynte å høre stemmer i hodet en gang etter årtusensskiftet og han etter hvert fikk plass på et psykiatrisk sykehus.

Erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen
Rettssaken startet 0902 i rettssal 8 ved Tinghuset i Tromsø i dag tidlig.

Før den alvorlige tiltalen ble lest opp, tok dommeren personalia av den tiltalte. Mannen er 39 år gammel, ugift, har ikke formue eller forsørgeransvar. Da trippeldrapet skjedde, var mannen student ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø.

Deretter spurte Sandbukt om tiltalte erkjente straffskyld.

- Nei, svarte mannen lavt, og så rett på dommeren.

Rettssaken fortsatte så med statsadvokat Ole B. Sæveruds som gikk gjennom hendelsesforløpet.

Nordlys/Dagbladet

RETTSSAKEN I GANG: Saken mot den 39 år gamle trippeldrapssiktede mannen startet klokka 09.02 i dag. Fopto: Nordlys
RETTSSAKEN I GANG: Saken mot den 39 år gamle trippeldrapssiktede mannen startet klokka 09.02 i dag. Fopto: Nordlys Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling