- Jeg husker at jeg sa: «Skal jeg dø?»

Tobarnsmora skjønte at noe var galt da hun så seg selv i speilet. Så kom legene med sjokkbeskjeden.

RYSTENDE FUNN: Det skulle vise seg at Tracy Hampton i en årrekke hadde levd med en potensielt dødelig sykdom. Foto: SWNS/NTB
RYSTENDE FUNN: Det skulle vise seg at Tracy Hampton i en årrekke hadde levd med en potensielt dødelig sykdom. Foto: SWNS/NTB Vis mer
Publisert

Helt siden tenåra hadde Tracy Hampton (47) slitt med hodepine og tretthet. Men i 2016 begynte tobarnsmora å merke at kroppen gikk gjennom noen endringer. Blant annet måtte hun gå opp to skostørrelser.

- På et tidspunkt passet heller ikke gifteringen min lenger. Jeg klarte ikke få den ned forbi knoken, forteller Hampton til nyhetsbyrået South Wales News Service (SWNS).

Så en morgen fikk hun øye på eget speilbilde.

Fryktet MS

Fram til da hadde hun slått seg til ro med at det var alderen som hadde resultert i større føtter og fingre. Det endret seg en tidlig morgen da hun så seg selv i speilet på badeværelset.

- Nesa mi var blitt enorm.

KLAR FOR FOTO: Tracy Hampton gir tommel opp før MR-undersøkelse. Foto: Tracy Hampton/SWNS/NTB
KLAR FOR FOTO: Tracy Hampton gir tommel opp før MR-undersøkelse. Foto: Tracy Hampton/SWNS/NTB Vis mer

Hampton følte at noe kunne være alvorlig galt og fryktet at listen over symptomer tilsvarte at hun kunne ha MS. Hun besluttet at det var på høy tid å komme seg til legen, hvor det ble gjennomført MR.

Dagen etter var hun tilbake på legekontoret, denne gang sammen med ektemannen sin som hun var blitt rådet til å ha med seg.

Lettet over diagnosen

Så kom legene med sjokkbeskjeden:

MR-undersøkelsen viste at Tracy Hampton hadde en hjernesvulst som de estimerte hadde vært der i 15 til 20 år.

Svulsten hvilte på hypofysen hennes - en kjertel som ifølge NHI regulerer flere sider av kroppens vekst, utvikling og daglige funksjoner.

- Jeg var lettet over å få diagnosen. Jeg skjønte hva dette gjorde med kroppen min, sier Hampton til SWNS.

400 mot én

I mars 2017 måtte hun gjennomgå en fem timer lang operasjon. Siden den var pakket rundt en av arteriene i hjernen, klarte ikke legene å fjerne hele svulsten.

- Jeg husker at jeg sa: «Skal jeg dø?». Da svarte kirurgen meg at oddsen var 400 mot én. Han hadde aldri mistet en pasient, og han sa han hadde ikke tenkt å gjøre det den dagen heller.

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

Etter operasjonen ble tobarnsmora satt på strålebehandling og en gang hvert år må hun gjennom MR-undersøkelse. Svulsten har imidlertid ødelagt hypofysen og hun har fått påvist binyrebarksvikt, en tilstand der binyrene ikke produserer nok kortisol eller aldosteron.

Hampton forteller at nesa er blitt normal og føttene har minsket igjen med én skostørrelse.

- Jeg vil aldri kunne få på meg gifteringen igjen. Men det kan jeg leve med.