Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg husker ikke

Veronica Andreassen startet forklaringen sin i dag. Den besto stort sett av tre svar: « - Det er jeg veldig usikker på», «det er vanskelig å si» og «det husker jeg ikke.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungjenta fra Kristiansand har i politiavhør sagt at hun så eks-kjæresten Ole Nicolai Kvisler slå og sparke en person samtidig som denne personen ble knivstukket av Joe Erling Jahr.

I dag var hun svært langt fra å komme med samme innrømelse.

Først husket hun ikke å ha sett Kvisler gjøre noe som helst. Så, under kryssforhør fra aktor, kom hun til den erkjennelsen at hun kunne ha sett Kvisler slå og sparke noen, men at dette da måtte ha vært Benjamins kamerat.

Konfrontert med politiavhør der hun har sagt at hun så Kvisler slå og sparke samme person som Jahr stakk med kniv, og at dette derfor måtte være Benjamin Hermansen, besvarte hun i dag med at hun under avhørene var svært sliten og ute av seg. Hun leste heller ikke gjenom alle avhørene før hun signerte dem.

Selsomt

Veronicas forklaring ble en langdryg og selsom affære.

Hun er åpenbart innstilt på å bidra minst mulig, og besvarte de aller fleste spørsmål med mangel på hukommelse.

Hun er ikke sikker på noen ting. Det nærmeste hun kommer å bekrefte noe er at 'hun tror' ting forholder seg slik eller slik.

Aktor Sagbakken måtte derfor file og hale på de minste detaljer for å komme noen vei.

Og selv om hun ved flittig bruk av politiforklaringer fikk presset og lirket ut noen innrømmelser som tyder på at Veronica nok husker litt mer enn hun gir uttrykk for, ble det ikke sagt noe som kan kaste nytt lys over hendelsesforløpet rundt Benjamin Hermansens død 26. januar i år.

Det eneste Veronica Andreassen kunne fastslå med sikkerhet under forklaringen i dag:Så kan en sjøl tolke seg fram til hvorfor hukommelsen er så dårlig og usikkerheten så stor.Aktor spurte om Veronica prøvde å dempe ned hva hun tidligere har sagt om Kvisler i politiavhør for å beskytte ham.-Nei, jeg beskytter ingen, svarte hun.- Er dere fortsatt kjærrester?- Nei, vi er ikke sammen.- Men har du fortsatt følelser for ham?- Det er en privatsak og ikke noe jeg ønsker å dele med hele Norges befolkning, sier Veronica Andreassen.

MOBBEOFFER: Veronica Andreassens oppvekst var preget av ustable forhold hjemme, rus og mobbing. 16 år gammel kom hun i kontakt med nynazismen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!