- Jeg husker ingenting av drapet på mamma

24-åring trodde han var på ferie i Sverige da mor ble knivstukket i Oslo.

MAMMA BLE DREPT: «Mari» var bare 18 år da broren hennes drepte mamma (56) omtrent en time etter at psykiatere erklærte ham for frisk til å bli innlagt. Hun mener det er psykiaterne som er skyld i drapet. Rettssaken mot broren starter i dag. Foto: Håkon Eikesdal/Scanpix
MAMMA BLE DREPT: «Mari» var bare 18 år da broren hennes drepte mamma (56) omtrent en time etter at psykiatere erklærte ham for frisk til å bli innlagt. Hun mener det er psykiaterne som er skyld i drapet. Rettssaken mot broren starter i dag. Foto: Håkon Eikesdal/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||OSLO TINGRETT (Dagbladet): I dag startet rettssaken der en 24 år gamle mann fra Frogner i Oslo står tiltalt for å ha drept sin mor med flere knivstikk i brystet.Trodde han var i SverigeUnder hans forklaring i Oslo tingrett i dag kom det fram at han trodde han var på ferietur i Sverige sammen med moren og søsteren da drapet skjedde på Frogner den 24. oktober 2007.

- Jeg husker at vi satt i bilen og kjørte og at vi leste om drapet i avisen. Etter det ble jeg arrestert. Jeg husker ingenting av drapet på mamma, sa 24-åringen.

Han fortalte retten at hans søster har forklart ham en annen versjon av virkeligheten, og at han derfor ikke lenger vet om han stoler på sine egne minner.

Schizofren Rettspsykiatere har gitt ham diagnosen paranoid schizofreni, og mener han var psykotisk på drapstidspunktet. Nå bor han på Dikemark psykiatriske sykehus hvor han får behandling.

I retten i dag sa tiltalte at han ikke orket å tenke på at moren er drept. Han hadde problemer med å forklare seg og måtte ta pauser underveis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer