- Jeg ignorerer spekulasjonene. Jeg kjenner faren min bedre enn det

MH370-pilotens sønn forsvarer faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kilde i etterforskningen av flyforsvinningen hevder nå at piloten Zaharie Ahmed Shah høyst sannsynlig kan regnes som ansvarlig for at Malaysia Airlines-flyet endret kurs. 

Kilden sier til USA Today at etterforskerne nå prøver å få mest mulig informasjon fra slektningene til Shah, for å kunne avdekke hans bevegelser fram til den 8. mars, da flyet forsvant.

Sønnen ignorerer spekulasjonene Shahs sønn Ahmad Seth (26) sier nå i et intervju med New Strait Times at han kjenner til spekulasjonene rundt farens rolle, men at han reagerer på mistanken som rettes mot ham.

- Jeg har lest alt på nettet. Men jeg ignorerer spekulasjonene. Jeg kjenner faren min bedre enn det, sier han i intervjuet.

- Han reiste mye, så vi var kanskje ikke så nære, men jeg skjønte ham, sier han.

26-åringen sier han blant annet fulgte pressekonferansen der Malaysias statsminister sa at flyet etter alle solemerker har styrtet i Indiahavet, og at alle om bord omkom.

- Vi venter bare på en bekreftelse. Jeg vil tro at det ikke var noen overlevende når jeg får se bevisene med mine egne øyne, sier han til New Strait Times.

Forsvart av venn Det har vært skrevet mye om Shah og co-piloten Fariq bin Ab Hamid (27) etter at MH370-flyet forsvant. Shahs flysimulator har fått mye omtalt, mens Hamid er blitt omtalt som en «cockpit-casanova». Etterforskerne har bedt om hjelp av FBI til å gjenopprette slettede data fra den avanserte simulatoren.

Shah støttet opposisjonen i Malaysia, noe som har ført til spekulasjoner rundt muligheten for at Shah kan ha gjort noe med flyet i politisk protest. Shahs venn Peter Chong har tidligere sagt til Sunday Mirror at teoriene om at Shah kan ha vært delaktig i forsvinningen ikke kan stemme.

- Jeg tror ikke han var involvert på noen måter. Om jeg hadde gått om bord et fly og fikk velge pilot, hadde jeg valgt kaptein Zaharie, sier han.
Men teoriene om Shahs rolle i forsvinningen har økt i styrke siden Chong gikk ut og forsvarte vennen. USA Todays kilde sier de tror «med vilje», og at Shah var den eneste om bord som hadde erfaring og kunnskap nok til å foreta en slik manøver.