«Jeg jubler ikke ennå»

OSLO/STAVANGER: Den straffedømte, frikjente og erstatningsdømte fetteren til Birgitte Tengs vil ennå ikke juble. - Den dagen saken er løst og drapsmannen dømt, vil jeg være fantastisk glad på vegne av familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Inntil da holder jeg følelsene i sjakk. Den ekstremt lange ventetida har tatt på, og påført meg og familien stor frustrasjon. Til å være en uløst drapssak opererer politiet med vanvittige tidsperspektiver. Det var en stor lettelse da Riksadvokaten i vinter forlangte ny etterforskning. Jeg kan bare håpe på at de nye analysene vil bringe saken nærmere en løsning, sier fetteren på telefon fra Paris.

Avgir prøver

- Vil du være behjelpelig dersom politiet skulle be deg om ny blodprøve de nærmeste dagene?

- De har alt de trenger fra før. Men dersom de trenger noe nytt, er jeg mer enn villig til å avgi hvilke prøver som helst. Jeg har kjempet for å få lov til å bevise min uskyld i flere år, jeg. Men det er mange andre som ikke er blitt sjekket ut, hevder fetteren. Hvem vil han ikke gå inn på.

Varige sår

I manges øyne er han fortsatt den som drepte kusinen. Etter frifinnelsen i lagmannsretten for fire år siden, ble han dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre. Hvilket tilsier at retten fant at han trolig utførte drapet.

Den gang drapet skjedde var han 19 år. I dag er fetteren 25, og har nettopp begynt på sitt tredje og siste år som økonomistudent i utlandet. Etter ett år i England og ett i Spania flyttet han til Frankrike for ei knapp uke siden.

Frustrert: - Den ekstremt lange ventetida har tatt på, og påført meg og familien stor frustrasjon, sier Birgittes fetter. Den gang drapet skjedde var han 19 år. I dag er fetteren 25.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer