«Jeg jubler ikke ennå»

OSLO/STAVANGER: Den straffedømte, frikjente og erstatningsdømte fetteren til Birgitte Tengs vil ennå ikke juble. - Den dagen saken er løst og drapsmannen dømt, vil jeg være fantastisk glad på vegne av familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Inntil da holder jeg følelsene i sjakk. Den ekstremt lange ventetida har tatt på, og påført meg og familien stor frustrasjon. Til å være en uløst drapssak opererer politiet med vanvittige tidsperspektiver. Det var en stor lettelse da Riksadvokaten i vinter forlangte ny etterforskning. Jeg kan bare håpe på at de nye analysene vil bringe saken nærmere en løsning, sier fetteren på telefon fra Paris.

Avgir prøver

- Vil du være behjelpelig dersom politiet skulle be deg om ny blodprøve de nærmeste dagene?

- De har alt de trenger fra før. Men dersom de trenger noe nytt, er jeg mer enn villig til å avgi hvilke prøver som helst. Jeg har kjempet for å få lov til å bevise min uskyld i flere år, jeg. Men det er mange andre som ikke er blitt sjekket ut, hevder fetteren. Hvem vil han ikke gå inn på.

Varige sår

I manges øyne er han fortsatt den som drepte kusinen. Etter frifinnelsen i lagmannsretten for fire år siden, ble han dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre. Hvilket tilsier at retten fant at han trolig utførte drapet.

Den gang drapet skjedde var han 19 år. I dag er fetteren 25, og har nettopp begynt på sitt tredje og siste år som økonomistudent i utlandet. Etter ett år i England og ett i Spania flyttet han til Frankrike for ei knapp uke siden.

Frustrert: - Den ekstremt lange ventetida har tatt på, og påført meg og familien stor frustrasjon, sier Birgittes fetter. Den gang drapet skjedde var han 19 år. I dag er fetteren 25.