<strong>VOLLHEIM GÅRD:</strong> Vollheim gård på Søndre land der Jan Petter Aarstad ble funnet død i en brønn og Ragnar B. Abrahamsen skal ha blitt skutt på låven. Foto: Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
VOLLHEIM GÅRD: Vollheim gård på Søndre land der Jan Petter Aarstad ble funnet død i en brønn og Ragnar B. Abrahamsen skal ha blitt skutt på låven. Foto: Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

- Jeg kaller ham en tikkende bombe

Berit Thorstensen (52) om temperamentet til broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


LILLEHAMMER (Dagbladet.no):I retten i dag gikk Thorstensen langt i å gi lillebror Knut Arne (33) skylden for drapet på Jan Petter Aarstad.

Han har tidligere forklart at han fikk med seg en sprøyte da han og Aarstad skulle kjøre til et forlatt hus noen kilometer unna gården. Der skulle Aarstad få en overdose heroin og etterlates der slik at det skulle se ut som han selv hadde satt en overdose.

Men han fikk sprøyta i bilen og da han sovnet kjørte Knut Arne Thorstensen tilbake til gården. Han har forklart i retten at han ikke var i form til å bære Aarstad opp til huset fordi han hadde sukkersyke.

- Sov ikke i bilen
Aktor Thorbjørn Klundseter konfronterte Thorstensen med at hun skulle ha sagt at broren var for feit og lat til å kunne bære Aarstad.

- Han sier han har vondt i ryggen, men når han stjeler biler har han ikke vondt i ryggen, svarte hun.

Da han kom tilbake til de andre to sa han at Aarstad satt i bilen og sov.

Men hun er skråsikker på at Jan Petter Aarstad var død da han lå i bilen.

- Nei, han sov ikke i bilen, hvorfor skulle han det. Det tror jeg ikke noe på. Jeg tror han sa de ordene for å slippe og si at han hadde tatt livet av Jan Petter.

- Tikkende bombe
Thorstensen fortalte retten om sitt syn på broren.

- Det rant vel over for broren min. Han hadde vært sint lenge. Jeg kaller ham en tikkende bombe.

I går fortalte Berit Thorstensen (52) at hun og tiltalte Ronny Kjeldsen (43) var kjærester.

- Ronny er kjæresten min da, vi har vært sammen i ti-elleve år. Vi har bodd sammen de åra. Det forholdet har vært litt opp og ned. Det var mye problemer mellom Knut Arne og Ronny som jeg har stått i midten av.

Men i dag var det tydeligvis slutt på forholdet. Thorstensen forklarte at det tok slutt påsken 2007 fordi Kjeldsen var utro.

- Det var da Abrahamsen var hos meg i påsken 2006. Da var vi alene på gården i 14 dager. Da han kom tilbake fortalte han meg at han hadde ligget med en annen dame. Fra den dagen har det bare raknet. Vi har ikke vært uvenner, men det har jo ødelagt veldig mye da.

- Ble truet
Hun fortalte at ekskjæresten truet henne etter drapet på Aarstad.

- Jeg fikk beskjed om at det var plass til meg ved siden av Jan Petter. Jeg måtte holde kjeft.

Ragnar B. Abrahamsen bodde på Vollheim gård fram til han ble skutt med rifle på låven 27. desember 2007. Han var det første offeret som ble funnet på Vollheim gård, 2. januar i fjor. Noen uker senere ble liket av Jan Petter Aarstad funnet i en brønn på gården, under en eller flere vaskemaskiner og annet skrot som blant annet en gressklipper.

<strong>FORKLARER SEG I DAG:</strong> Drapstiltalte Berit Thorstensen (52) forklarer seg i dag. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
FORKLARER SEG I DAG: Drapstiltalte Berit Thorstensen (52) forklarer seg i dag. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer