- Jeg kan bare takke gud for at alt har gått bra

Imam Nehmat Ali Shah ledet sin første fredagsbønn etter drapsforsøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg føler meg ikke trygg. Det er helt naturlig etter et slik angrep, sier imam Nehmat Ali Shah til Dagbladet.

Imam Shah ledet fredagsbønnen på Ramadans første dag, før han pratet med Dagbladet om drapsforsøket. Han har vært hjemme etter angrepet, og vil ikke snakke om politiets etterforskning eller konflikten som har foregått i moskeen.

- Jeg vil bare snakke om meg selv, og vet heller ikke hvem som er siktet. Jeg forholder meg til politiets arbeid, sier han til Dagbladet via tolk og venn Mujahid Ali.

Overveldet over støtten Imamen var oppe på beina bare dagen etter angrepet, på tross av knivstikkingen og timer på operasjonsbordet i etterkant.

- Jeg kan bare takke gud for at alt har gått bra, sier imamen.

Han er overveldet over støtten. Allerede i dag tidlig var det pyntet med ballonger og blomster utenfor Central Jamaat-moskeen i Oslo, i påvente av fredagsbønnen og imam Nehmat Ali Shah (57) sitt første besøk i moskeen etter drapsforsøket 17.juni.

- Mine nærmeste støttespillere har vært hos meg i tida jeg har ligget hjemme etter skadene. Det er stort å se at de møter opp også i dag, sier han til Dagbladet.

- Mange er glad i ham. Før fredagsbønnen møtte Dagbladet imamens sønn utenfor moskeen.

- Det er stort å se alle som har møtt opp for pappa. Det viser at mange har respekt og er glad i ham, sier Haider til Dagbladet.

Da imamen ankom, ble han møtt av et pressekorps med et titalls journalister og fotografer. Han ble fulgt til moskeen av flere støttespillere, og både barn og voksne møtte ham utenfor og kastet roseblader på ham.
Også politiet hadde møtt opp med to tjenestemenn i uniform. Stemningen i moskeen var rolig og fattet, men menigheten måtte presse seg sammen så alle skulle få plass i moskeen med en kapasitet på 2000 mennesker.
Varetektsfengslet i fire uker Den straffedømte 38-åringen som er siktet etter det nær dødelige angrepet på imam Nehmat Ali Shah 16. juni, ble onsdag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav én uke i full isolasjon.

Han har i mange år vært regnet som en del av gjengmiljøet Young Guns.

TILBAKE: Imam Nehmat Ali Shah vendte for første gang etter drapsforsøket, tilbake til moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TILBAKE: Imam Nehmat Ali Shah vendte for første gang etter drapsforsøket, tilbake til moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo under ramadan. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

For fire år siden ble 38-åringen i Borgarting lagmannsrett dømt til ett og et halvt års fengsel i den store Yong Guns-saken der hele elleve personer fra miljøet ble tiltalt for blant annet flere alvorlige voldshendelser, ulovlige våpen og trusler.

Young Guns-mannen er totalt dømt nærmere ti ganger, seinest i en narkotikasak i 2010.

Les mer om siktelsen her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer