- Jeg kan berolige Anders Anundsen med at det ikke er størrelsen det kommer an på

Hadia Tajik minner justisminister Anders Anundsen om følgende: Tre centimeter er ikke rare greiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Ap-nestleder Hadia Tajik fikk fram latteren i Stortinget i går da hun kom med følgende bredside mot justisminister Anders Anundsen (Frp):

- Jeg registrerer at Anundsen gjorde seg ganske høy og mørk i sitt svar til meg, men vi er jo tross alt like høye og det er jeg som er mørk, fleipet Tajik fra talerstolen. 

Ap-toppen, som også leder justiskomiteen på Stortinget, hevdet Anundsen ikke svarte på spørsmålene hennes i Stortingssalen. Tajik var misfornøyd med regjeringens satsing på kriminalomsorg, og fikk i alle fall svar i Dagbladet like etter sleivsparket fra talerstolen.  

- Dette føyer seg inn i rekken av halvsannheter fra Tajiks side. Etter mine opplysninger er hun om lag 1,62 høy, mens jeg ifølge mitt eget pass er 1,75. Men jeg skal gi henne rett i at hun er den mørke, sa en lattermild justisminister. 

- Størrelsen ikke viktig Den uvanlige feiden, som altså sauser sammen høyde og penger til kriminalomsorgen, fortsetter i dag.

Hadia Tajik innrømmer nemlig at hun er lavere enn Anundsen - men dét er uten høye hæler. Uansett understreker Tajik at det ikke er størrelsen det kommer an på. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer