«Jeg kan drepe hvem som helst uten anger»

16-åring tiltalt for planer om rekordmassakre på skole i Indiana. Ville overgå Cho Seung-hui som drepte 32 mennesker på Virginia Tech.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Skolemassakren på Virginia Tech-universitetet 18. april 2007 er den verste i sitt slag. Cho Seung-hui drepte 32 personer før han drepte seg selv.

Tenåringen som nå er tiltalt for å ha planlagt en ny skolemassakre skrev at han ønsket «umiddelbar anerkjennelse» for å skyte et rekordantall ofre, ifølge dokumenter frigitt av amerikanske myndigheter i går, skriver AP.

Notatblokk avslører

Myndighetene tok beslag i en svart notatblokk de fant i 16-åringens bokskap på Penn High School i Mishawaka i Indiana. Blokka inneholder en rekke håndskrevne notater hvor 16-åringen avslører et sterkt hat for de fleste på skolen.

«Jeg vil slå den gjeldende skyterekorden. Jeg vil oppnå umiddelbar anerkjennelse. Det eneste som hindrer meg er at jeg vil bli sittende i fengsel for alltid, eller at jeg må drepe meg selv, eller bli drept av en politimann. Jeg kan drepe hvem som helst uten anger, fordi samfunnet suger», skrev 16-åringen 18. april, dagen før han ble arrestert.

11. juni blir det holdt en høring som skal avgjøre om 16-åringen vil bli rettsforfulgt som ungdom eller voksen. Gutten blir beskyldt for å ha planlagt ugjerninger sammen med 33 år gamle Lee Billi fra Cleveland.

- Diskuterte massedrap

Myndighetene sier 16-åringen og Billi har sendt e-poster til hverandre i april, hvor de diskuterer samtidige massedrap på tenåringens skole og på et annet sted som politiet ennå ikke kjenner til hvor er.

INSPIRERT: 16-åringen som nå er tatt for planlegging av skolemassakre i Indiana, skal ha uttrykt at han ville overgå tidligere massedrap. Faksimile: NBC NEWS
INSPIRERT: 16-åringen som nå er tatt for planlegging av skolemassakre i Indiana, skal ha uttrykt at han ville overgå tidligere massedrap. Faksimile: NBC NEWS Vis mer

Politiet får nå mulighet til å gjennomgå datamaskinen og filer de finner hos Lee Billi.

Ifølge rettsdokumentene som nå er frigitt, sier 16-åringen at hans voldelige tanker startet da kjæresten slo opp med ham. Han skal ha chattet med Lee Billi om muligheten til å få tak i «party favors», et kodenavn for våpen og bomber.

16-åringen har, ifølge dokumentene, skrevet i notatblokka si at de planla angrepene 11. september. Han erkjenner ikke straffskyld.

Det gjør heller ikke Lee Billi som ble arrestert 24. april.

Myndighetene sier at de morderiske planene ble tilfeldig avslørt da skolen etterforsket en annen trussel. Skolen fant ut at 16-åringen, på internett, hadde uttrykt sin sympati for massakren på Columbine High School i 1999, hvor 12 elever og en lærer ble drept.

«Jeg kan drepe hvem som helst uten anger»