- Jeg kan gå videre fra mitt helvete, men ditt evige helvete begynner nå

Michelle snakket til mannen som holdt henne fanget i elleve år.

TALTE TIL KIDNAPPEREN: Michelle Knight, som ble kidnappet av Ariel Castro i 2002, snakket under dagens domsavsigelse til mannen som holdt henne fanget. Foto: NTB Scanpix
TALTE TIL KIDNAPPEREN: Michelle Knight, som ble kidnappet av Ariel Castro i 2002, snakket under dagens domsavsigelse til mannen som holdt henne fanget. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For første gang siden hun slapp ut av fangenskap med to andre kvinner og ett barn i mai i år, snakket Michelle Knight i dag til mannen som holdt henne fanget i elleve år.

Under domsavsigelsen reiste en gråtkvalt Knight seg opp og snakket foran retten og Castro.

«Jeg heter Michelle og jeg vil snakke litt om disse elleve årene. Jeg savnet sønnen min hver dag. Jeg lurte på om jeg kom til å få se ham igjen. Han var 2 og et halv år da jeg ble tatt. Jeg så inni hjertet mitt og så sønnen min.  Jeg gråt hver kveld, jeg bekymret meg. Jeg lurte på hva som ville skje med oss. Dagene ble aldri kortere. Jeg visste at ingen brydde seg, han sa ingen brydde seg. Til og med under høytidene. Jula var verst, fordi jeg ikke fikk være med sønnen min.

Ingen fortjener å gå gjennom det jeg gikk gjennom - ikke engang noens verste fiende. Gina (DeJesus, red.journ.) var min beste venn, hun lot meg ikke falle - og jeg lot ikke henne falle. Det vennskapet var det eneste som var bra i situasjonen vi var i. Vi sa vi skulle komme oss ut i live, og det gjorde vi.

Ariel. Jeg husker da du kom hjem og klaget over hva alle andre gjorde galt. Men du, du tok elleve år av livet mitt. Jeg levde 11 år i helvete, men nå begynner ditt helvete. Jeg kommer meg videre, men du skal nå inn i et helvete som vil vare i all evighet. Fra nå av vil jeg aldri la deg definere hvem jeg er.

Jeg går videre, mens du dør litt hver dag. Mens du tenker på det du lot oss gå gjennom i elleve år - mens du gikk i kirken hver søndag, før du kom hjem og torturerte oss. Jeg kan tilgi deg, men jeg glemmer aldri. Med hjelp av Gud har jeg fått styrken til å gå videre. Det er mange der ute som har det vondt, vi må rekke ut en hånd og la dem få vite at de blir hørt. Jeg blir hørt nå, og det er frigjørende å bli hørt etter elleve år. Takk, og Gud velsigne dere alle.»

Castro er tiltalt for fire tilfeller av kidnapping og for å ha voldtatt de tre kvinnene som ble holdt fanget i huset hans i Cleveland i en tiårsperiode. Den fjerde kidnappingen gjelder datteren av en av kvinnene, som i dag er seks år.

Ariel Castro har tidligere godtatt å sone livsvarig fengsel for bortføring og voldtekt. Fengselsstraffen er på tusen år.

Dagbladet følger saken.

- Jeg kan gå videre fra mitt helvete, men ditt evige helvete begynner nå