- Jeg kan gjerne tenke meg dødsstraff

Vera Vildmyrens enkemann mener Marian Clita ikke har noe i samfunnet å gjøre. - Han må aldri slippe fri.

FRYKTER DRAPSMANNEN VIL GÅ FRI SNART: Vera Vildmyrens enkemann, Egil, mener Marian Clita ikke vil få noe ordentlig straff om han sendes tilbake til Romania. - Man er jo klar over hva denne mannen er i stand til, sier han. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
FRYKTER DRAPSMANNEN VIL GÅ FRI SNART: Vera Vildmyrens enkemann, Egil, mener Marian Clita ikke vil få noe ordentlig straff om han sendes tilbake til Romania. - Man er jo klar over hva denne mannen er i stand til, sier han. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): I en pause i retten i dag uttrykte Egil Vildmyren, drepte Vera Vildmyrens enkemann, igjen at han fryktet for hva som vil skje dersom drapstiltalte Marian Clita blir utvist til Romania.

- Man er jo klar over hva denne mannen er i stand til, og han vil jo gjøre det igjen. Dette er en mann som ikke har noe ute i samfunnet å gjøre, men dessverre vil han ikke få en ordentlig straff, sa Vildmyren.

For dødsstraff På spørsmål fra en dansk journalist om hva han mente om dødsstraff, viste Vildmyren til en sak i USA der en en drapsdømt ble henrettet etter nesten 20 år i fengsel.

- Det er straff, sa han.

- Jeg kan gjerne tenke meg dødsstraff, men han må ihvertfall aldri få slippe fri igjen, la han til.

- Angrep da hun lå nede Før rettspausen forklarte rettsmedisiner og overlege Steen Holger Hansen at de verste slagene og stikkene kom da Vera Vildmyren enten lå eller satt uten å være i stand til å forsvare seg selv. Holger Hansens forklaring styrker mest sannsynlig aktors påstand om at det var et overlagt drap - og ikke vold med døden til følge, som Clita selv har innrømmet.

- Jeg mente ikke å drepe henne, sa Clita da han selv satt i vitneboksen mandag.

Clita framstilte seg selv som et offer som bare ville si i fra til Vildmyren at romdøren hennes var åpen, da han ifølge seg selv fikk en lampe i hodet.

Rettssakens dag nummer to startet ved at Vildmyrens kollega Massi Seip Blakstad forklarte seg om skrikene hun hadde hørt kvelden Vildmyren ble drept.

Prosedyrer Aktor Anne Birgitte Stürup er nå i gang med sin prosedyre.

- Jeg ber om at Clitas forklaring ikke legges til grunn. Vera har virkelig kjempet for sitt liv, men klarte ikke å bekjempe våpnenes kraft, sa hun.

- Han kunne ha forlatt rommet, men velger å angripe, fortsatte Stürup

Aktor karakteriserer Clita med psykopatiske trekk.

- Jeg mener det er overlagt når han gikk inn for å stjele, noe han bortforklarer med historien om at han så seg rundt.

Clita har tidligere innrømmet å være der for å stjele i politiforklaringen tidligere.

- Det er sjelden man ser drapssaker med så mye vold og stikk. Det passer med ikke tiltaltes forklaring med kun 3-4 slag, sa aktor.

Clitas forsvarer, advokat Michael Steffensen, gjentok at Clita erkjenner bare vold med døden til følge og ønsker sin klient frifunnet for overlagt drap og ran.

- Det er ikke tilstrekkelig bevis for overlagt drap, Clita erkjenner grov vold, sa han.

Han mener offeret misforsto situasjonen på rommet.

- Det er hans paniske reaksjon som fører til volden. Han påstår at han kun har gode intensjoner, og ikke kommer seg ut, sa Steffensen.

Dagbladet kommer med mer.

DREPT: Vera Vildmyren. Foto: Privat
DREPT: Vera Vildmyren. Foto: Privat Vis mer