- Jeg kan godt ta en løgndetektortest, men jeg ser ikke nødvendigheten i det

«Foxy Knoxy» vil gjøre alt for å bevise sin uskyld. Likevel nekter hun å returnere til Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Amanda Knox (26) har sonet fire år i fengsel etter at hun ble dømt for drapet på den britiske medstudenten Meredith Kercher mens de studerte i italienske Perugia i 2007.

Aktoratet mente de antatte gjerningspersonene, Amanda Knox og Raffaele Sollecito (29), lurte Kercher med på en sexlek før strupen hennes ble skåret over. De skal ha vært påvirket av narkotika, og doplangeren Rudy Guede ble også dømt for drapet.

I 2011 ble både Knox og Sollecito frikjent etter å ha anket, og reiste umiddelbart hjem til Seattle.

Men i vår besluttet italiensk høyesterett at saken skal føres på nytt.

25-åringen nekter imidlertid å reise tilbake til Italia når ankesaken starter denne måneden. Og i et tv-intervju med britiske Daybreak mandag, forsvarte hun denne avgjørelsen med at hun har mye å frykte.

Se video av intervjuet øverst i saken!

- Det ultimate marerittet På spørsmål om hvorfor hun nekter å returnere til Italia svarte Knox:

- Jeg har alt å frykte, for jeg har allerede sittet uskyldig i fengsel. Som en uskyldig person er dette det ultimate marerittet. 

Hjemme i Seattle prøver Knox nå å bekjempe de mange beskyldningene mot henne, og åpner for å ta en løgndetektortest om nødvendig.

- Jeg gjør alt for å bevise at jeg er uskyldig. Jeg syns ikke en løgndetektortest bør være nødvendig, men jeg kan godt gjøre det.

I tv-intervjuet hevdet hun også at hun ikke har råd til å reise til Italia og forbli der gjennom den tiden rettssaken vil ta, og at hun heller vil jobbe med å bekjempe det hun mener er falske beskyldninger mot henne.

Bok-aktuell Den amerikanske studenten og hennes tidligere italienske kjæreste Raffaele Sollecito ble først dømt til 26 og 25 år i fengsel for drapet på Kercher for seks år siden.

I vår var hun aktuell med selvbiografien «Waiting to be Heard», der hun beskriver livet sitt i Seattle og sin avgjørelse om å ta ett friår i Perugia i Italia, for å lære språket og kulturen.

Hun skriver også om partylivet hun levde i Italia før Kercher, som hun delte rom med, ble drept og hun selv endte i fengsel. I boka innrømmer hun at både hun selv, Kercher og andre utenlandske og italienske venner røykte mye marihuana og hadde et aktivt sexliv med mange partnere.

Hun har tidligere uttalt at hun med boka vil at folk skal se henne slik hun er, og ikke som en drapskvinne.

Knox fikk navnet «Foxy Knoxy» i media, etter avsløringene og ryktene rundt hennes sexliv, og etter frikjennelsen i 2011 fikk hun også porno-tilbud fra Vivid Entertainment.