Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan helbrede og fordrive onde ånder

Lege Glenn Stamnes- Larsen (49) ved UNN er ikke som kirurger flest.

ANNERLEDES KIRURG: Glenn STAMNES-LARSEN er til daglig ortopedisk kirurg ved UNN, men har en tro som nok er noe uvanlig i legestanden: Han mener nemlig at han kan utdrive onde ånder og helbrede med bakgrunn i sin kristne tro. Foto: Jørn Normann Pedersen / Nordlys
ANNERLEDES KIRURG: Glenn STAMNES-LARSEN er til daglig ortopedisk kirurg ved UNN, men har en tro som nok er noe uvanlig i legestanden: Han mener nemlig at han kan utdrive onde ånder og helbrede med bakgrunn i sin kristne tro. Foto: Jørn Normann Pedersen / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For der skolemedisinen står høyt i hevd hos de fleste kirurger, mener Stamnes-Larsen at han både kan helbrede og fordrive onde ånder ved hjelp av bønn.  

Det er en evne han mener han har hatt etter at han for om lag ti år siden ble frelst som bibeltro kristen.  

- Spøkelser og gjenferd er noe som mange har sett eller hatt opplevelser med. I hovedsak handler det om onde ånder som gjerne vil være nær meg og deg, og ha sted å ernære seg, forteller Glenn Stamnes-Larsen.  

•LES MER: Teater vil tilkalle «Åndenes makt» for hjelp

- Jeg kan be helbredelse inn i noen, og jeg har sett mange bli helbredet av kristen bønn, legger han til.

Vært på hjemmebesøk Stamnes-Larsen ønsker å snakke om sine erfaringer etter at Nordlys i går omtalte ansatte ved Jekta kjøpesenter som har opplevd uforklarlig hendelser på jobb.  

•LES MER: Jaget gjenferd fra kjøpesenter  

Her ballet det såpass på seg at Jekta-ledelsen til slutt så seg nødt til å kalle inn ekstern hjelp for å «rense» det påstått hjemsøkte kjøpesenteret.  

- Å drive bort onde ånder er noe man kan gjøre med både mennesker og hus. Det har ikke skjedd meg mange ganger, men jeg har vært hjemme hos private for å gjøre akkurat det, forteller Stamnes-Larsen.  

- Det er nok flere enn man skulle tro, og samtidig er det mange som ikke tør å snakke om det av frykt for å bli mobbet eller sett rart på, fortsetter han.  

Til forskjell fra andre som tro på åndeutdrivelse og helbredelse, gikk Stamnes-Larsen ut av legeutdanningen ved Universitetet i Tromsø i 1992.  

- Jeg fikk egentlig alle mine drømmer oppfylt, men jeg kom til et punkt hvor jeg spurte hva som var mening med alt, forteller han.

Har fått reaksjoner Da ble kristendommen løsningen for ham, og siden har troen stått sterkt i 49-åringen som til daglig har sitt virke som ortopedisk kirurg ved UNN.  

Her er det de færreste som deler hans tro, medgir Stamnes-Larsen.  

- Det er ikke mange, men det er faktisk noen leger som er kristne. Det er mange måter å utøve sitt kristne liv, og de færreste gjør det nok så åpent som meg, sier han.  

- Får du noen reaksjoner fra dine kolleger?  
- Ja, helt til å begynne med var det mange reaksjoner. Men etter hvert skjønte de at jeg mente alvor, og at jeg prøver å leve som jeg sier.  

- Enkelte vil si at det er en motsetning mellom legevitenskapen og det du tror på?  
- Den store forskjellen er fornuft og tro. Ved å gå inn i legevitenskapen, bruker man hjernen og tankene.

I skriften bruker man hjertet, sier Stamnes-Larsen og fortsetter:  
- Når jeg da skal gjøre min legegjerning kan det kombineres til en viss grad. Men jeg kan ikke gjøre gjerninger som å be. Om jeg som lege kommer og tvinger det på folk, så kan de føle at de må ta imot. Det er ikke bra.
  
- Samtidig kan jeg be inni meg for pasienten, og for at operasjonen skal gå bra. På den måten kombinerer jeg.

Ba i datterens hus Han ønsker ikke å gå konkret inn på hvor og for hvem han har drevet ut onde ånder, med ett unntak.  

Da hans eldste datter bodde sørpå for noen år tilbake, skal hun til stadighet ha hørt fottrinn i trappa og opplevd at hundene bjeffet etter folk som ikke var der, forteller Stamnes-Larsen.  

- Hun fortalte at det var guffent. Jeg spurte om jeg skulle be, og det ville hun. 

 - Hun hadde tatt inn noen gamle gjenstander i huset. Etter at vi hadde kastet dem, ba jeg og salvet huset med olje. Siden har hun aldri hørt noe, hevder han. 

 - Jeg har andre eksempler på at det har skjedd mye mer, som at manifestasjoner av onde åndsvesener har forsøkt å gjøre meg vondt. Men det kan jeg ikke gå inn nærmere på.  

Stamnes-Larsen er klar over at han kan få reaksjoner når han nå velger å fortelle om en kristen tro som mange kan oppfatte som kontroversiell. 

- Jeg forventer reaksjoner på godt og vondt. Jeg vet at det er mange som synes det er dårskap, tull, overtro og eventyr. For min del handler det om at man ikke kan forstå dette før man velger å tro, sier han.