<strong>ENTUSIASTISK:</strong> Christian Tybring-Gjedde hadde nærmest orkesterplass under dagens innsettelse. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
ENTUSIASTISK: Christian Tybring-Gjedde hadde nærmest orkesterplass under dagens innsettelse. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Christian Tybring-Gjedde på innsettelsen av Donald Trump

- Jeg kan ikke annet enn å beundre det som skjer her

Christian Tybring-Gjedde (Frp) satt på orkesterplass og jublet da Donald Trump ble tatt i ed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Mens Donald Trump ble USAs 45. president, var Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde blant dem som satt aller lengst framme av flere hundre tusen tilskuere. Der satt han sammen med Stuart Jolly, som hadde en lederrolle i Trumps valgkamp, med tittelen «national field director».

- Jeg er kjempeheldig. Jeg er vel den nordmannen med den fineste billetten. Jeg var heldig og fikk en billett gjennom Frp-kollega Kristian Norheim. Han jeg er her sammen med, samarbeider med Gambit, hvor Norheim jobber. Og så kommer resten av stortingskomiteen over til uka, så da passet det bra å komme hit, sier Tybring Gjedde til Dagbladet.

- Veldig flott

Han lot seg imponere av den storslåtte innsettelsesseremonien.

- Dette er veldig flott. Jeg kan ikke annet enn å beundre det som skjer her. Jeg synes talen til Trump var veldig god. Det er helt åpenbart at han ikke tok ting på sparket, men hadde tenkt gjennom hva han sa. Jeg tror han treffer sjelen til amerikanerne på en god måte, sier Frp-politikeren.

Han mener Trump er en del av en internasjonal strømning.

- Det er sinne og frustrasjon der ute. Det adresserer han på en god måte. Dette med å sette nasjonen først og passe på egne arbeidsplasser er en strømning som er i Norge og over hele Europa. Vi ser at de rike blir rikere. Globaliseringen gagner ikke flertallet, men eliten på toppen. Han leder nesten ikke an. Vi har sett det samme i Europa lenge nå, sier Tybring-Gjedde.

- Vil skape bedre verden

Han tror Trumps politikk vil skape en bedre verden.

- Jeg tror det blir positivt for Amerika at de satser på «Amerika først». Det blir positivt for hele verden også at vi blir mindre engasjert i konflikter over hele jordkloden, slik vi er nå.

- Er det ikke negativt for Norge dersom det betyr at Trump og USA vender seg vekk fra Nato?

- Jeg tror USA kommer til å stå last og brast med dem de føler de har en felles identitet med. Det jeg tenker på, er engasjement i Midtøsten og andre steder. Men de kommer til å stå sammen med oss i Europa, sier Tybring-Gjedde og legger til:

<strong>MED TRUMP-MEDARBEIDER:</strong> Tybring-Gjedde med Stuart Jolly, tidligere såkalt national field director for Trump. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
MED TRUMP-MEDARBEIDER: Tybring-Gjedde med Stuart Jolly, tidligere såkalt national field director for Trump. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Du kan spørre: Er det et inkluderende fellesskap? Det er det ikke, men jeg tror nasjoner begynner å bli opptatt av dette.

Samtidig ble Tybring-Gjedde og de andre frammøtte vitne til demonstranter som forsøkte å overdøve Trump da han ble tatt i ed.

- Det var protester her også. Det er egentlig bare sunt og veldig bra. Det er en av de store styrkene til USA.

<strong>DEMOSTRASJON:</strong> Demonstranter forsøkte å overdøve Trump da han ble tatt i ed. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
DEMOSTRASJON: Demonstranter forsøkte å overdøve Trump da han ble tatt i ed. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer