Christian Tybring-Gjedde på innsettelsen av Donald Trump

- Jeg kan ikke annet enn å beundre det som skjer her

Christian Tybring-Gjedde (Frp) satt på orkesterplass og jublet da Donald Trump ble tatt i ed.

ENTUSIASTISK: Christian Tybring-Gjedde hadde nærmest orkesterplass under dagens innsettelse. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
ENTUSIASTISK: Christian Tybring-Gjedde hadde nærmest orkesterplass under dagens innsettelse. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Mens Donald Trump ble USAs 45. president, var Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde blant dem som satt aller lengst framme av flere hundre tusen tilskuere. Der satt han sammen med Stuart Jolly, som hadde en lederrolle i Trumps valgkamp, med tittelen «national field director».

- Jeg er kjempeheldig. Jeg er vel den nordmannen med den fineste billetten. Jeg var heldig og fikk en billett gjennom Frp-kollega Kristian Norheim. Han jeg er her sammen med, samarbeider med Gambit, hvor Norheim jobber. Og så kommer resten av stortingskomiteen over til uka, så da passet det bra å komme hit, sier Tybring Gjedde til Dagbladet.

- Veldig flott

Han lot seg imponere av den storslåtte innsettelsesseremonien.

- Dette er veldig flott. Jeg kan ikke annet enn å beundre det som skjer her. Jeg synes talen til Trump var veldig god. Det er helt åpenbart at han ikke tok ting på sparket, men hadde tenkt gjennom hva han sa. Jeg tror han treffer sjelen til amerikanerne på en god måte, sier Frp-politikeren.

Han mener Trump er en del av en internasjonal strømning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer