- Jeg kan ikke bevege meg og er livredd

Anne Voss intervjuet fra sammenrast bygning i New Zealand. Hun har ringt barna for å ta farvel.

INNESPERRET:  Over 100 personer er innsperret i sammenraste byninger i Christchurch i New Zealand. Her er bygget til Pyne Gould som er rast sammen. Foto: REUTERS/TV3 vi
INNESPERRET: Over 100 personer er innsperret i sammenraste byninger i Christchurch i New Zealand. Her er bygget til Pyne Gould som er rast sammen. Foto: REUTERS/TV3 viVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 65 personer er bekreftet omkommet og over 100 mennesker antas å være fanget i ruinene etter det kraftige jordskjelvet i Christchurch på New Zealand.

Redningsmannskaper søker nå gjennom de sammenraste bygningene med hunder på jakt etter overlevende. Noen av de innesperrede har klart å kontaktene omverden med mobiltelefonene sine.

En av dem er Anne Voss. New Zealands TV3 har intervjuet henne fra innsiden av en sammenrast kontorbygning hvor hun er fanget under et skrivebord.  

- Jeg kan ikke bevege meg og er livredd. Pulten har rast sammen og taket over denne igjen. Det er helt mørkt, forteller Anne Voss, som sier det høres ut som om redningsmannskapene er på vei.

- Jeg kan ikke snakke lenge for da hører de kanskje ikke hvor jeg er, sier hun.

Hun forteller videre at hun kan høre andre som er i livet i bygget, blant annet kollegen Jim.

- Han har vært helt fantastisk. Han har skreket og banket hele dagen. Jeg tror at redningsmannskapene vet at han er der, men jeg vet ikke om de vet om meg, sier hun.

TV-kanalen kan fortelle henne at redningen er på vei.

På spørsmål om hun er skadd svarer hun at hun blør, uten at hun vet helt hvorfor.

Hun forteller også at hun har snakket med barna sine.

- Jeg ringte barna mine for å ta farvel. Det var forferdelig. Datteren min gråt og jeg gråt for jeg trodde at nå var det slutt. Man vil fortelle dem at man elsker dem, sier hun.

Nå har hun imidlertid fått tilbake håpet om at hun vil overleve.

- Jeg gir ikke opp. Jeg skal holde meg våken nå. De bør komme å hente meg sier hun.

Se det dramatiske intervjuet her.

Det kraftige jordskjelvet som har rammet byen målte 6,3 på Richters skala.

- Vi vil fortsette redningsarbeidet gjennom natta for å søke etter overlevende, sier leder for sivilforsvaret, John Hamilton, til news.com.au.

- Dette kan være vårt lands mørkeste dag, sa statsminister John Key etter å ha landet i katastrofebyen.
 
Det er bare fire måneder siden Christchurch opplevde et enda sterkere jordskjelv, den gangen kom skjelvet dypere og ingen mennesker døde, til tross for materielle ødeleggelser til 30 milliarder kroner.

Nå har det imidlertid gått langt verre. 65 mennesker er foreløpig bekreftet omkommet, men tallene er ventet å stige utover natta i New Zealand. 

65 OMKOMMET:  Redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene etter bygget som huset King's Education School i Christchurch. 12 japanske studenter er blant de savnede etter jordskjelvet. 65 personer er så langt bekreftet omkommet. Foto: REUTERS/SCANPIX
65 OMKOMMET: Redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene etter bygget som huset King's Education School i Christchurch. 12 japanske studenter er blant de savnede etter jordskjelvet. 65 personer er så langt bekreftet omkommet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer