OVERRASKET: Odd Eriksen synes May Valle burde ha tatt opp saken med ham i stedet for å ta det fra talerstolen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
OVERRASKET: Odd Eriksen synes May Valle burde ha tatt opp saken med ham i stedet for å ta det fra talerstolen. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

- Jeg kan ikke erindre å ha sagt det hun hevder

- Men jeg kan heller ikke avvise at jeg i festlig lag kan ha uttrykt meg på en måte som kan oppfattes sånn, sier Odd Eriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kan ikke erindre at jeg har sagt det hun hevder jeg har sagt. Jeg kan heller ikke avvise at jeg i festlig lag og i en spesiell setting kan ha uttrykt meg på en måte som oppfattes sånn, sier Odd Eriksen til Dagbladet.

Tidligere i dag beskyldte May Valle (V) Eriksen for å ha skrytt av at han har hatt intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget, fra talerstolen i fylkestinget i Nordland.

- Om jeg kan ha gjort det så er jeg svært lei meg for det. Det var i så fall en veldig dårlig spøk. De som kjenner meg vet at slike ord og uttrykk ikke reflekterer den politikken jeg står for og det arbeidet jeg har gjort de siste årene, sier Eriksen.

Eriksen forteller at han ble svært overrasket over Valles uttalelser fra talerstolen, og at han ikke oppfattet helt hva som skjedde før fylkesordføreren slo med klubba og avbrøt Valle.

- Spesielt Det var under en debatt om likestilling Valle kom med kommentarene som gjorde at fylkesordfører Sonja Alice Steen (Ap) klubbet henne ned fra talerstolen.

- Det er ikke alle som opplever det som greit at kvinner blir omtalt som sexobjekt, selv i festlige lag. Slike holdninger skremmer mange kvinner bort fra politisk samarbeid, sa Valle fra talerstolen, og fortsatte: 

- Imidlertid er det ikke greit når Nordlands øverste politiker i et festlig lag skryter av at han har hatt intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget. At det skjer muntlig i festlig lag er ingen unnskyldning. Det er trakassering som rammer alle som er tilstede, sa May Valle like før hun ble klubbet ned, sa Valle.

Eriksen synes det er spesielt at Valle valgte å komme med beskyldningene fra talerstolen, i stedet for å ta det opp med ham eller andre i partiet.

- Jeg synes det er veldig spesielt, og jeg ble svært overraska.

- Ikke ufeilbarlig Eriksen forteller at han kjenner Valle godt, men at de ikke har snakket sammen etter talen hennes tidligere i dag. Han forventer imidlertid ikke noen unnskyldning fra Valle.

- Jeg forventer ingen unnskyldning, men skulle ønske at hun hadde tatt det med meg hvis hun har kjennskap til at jeg skal ha sagt noe slikt i stedet for å ta det fra talerstolen, sier Eriksen.

- Da hadde jeg hatt muligheten til å be om unnskyldning. I likhet med alle andre er jeg ikke ufeilbarlig, sier Eriksen.

- Ikke noe å beklage May Valle, som er gruppeleder i Venstre, sier til Avisa Nordland at hun ikke har identifisert noen sperson i sitt innlegg på talerstolen.

 - Jeg var generell i omtalen av øverste politiske ledelse. Uttalelsen går ikke på person, men at dette skjer. At det har skjedd og at noen har opplevd dette, sier Valle til avisa.

Hun kan ikke se at hun har noe å beklage.

- De som oppfatter at det er Odd Eriksen må bare ha oppfattet det, men da er det deres tolkning av det jeg sa, sier hun. Hun forteller at det er sjargongen som hun synes er utidig, og ville omtale. - Jeg kan si at mange snakker om temaet, men ingen vil stå fram
- Ingen henvendelser Bjørn Selnes Skjæran har vært leder i Nordland Arbeiderparti i to år, og har før det vært nestleder i to år. Også han ble overrasket over anklagelsene som May Valle kom med i dag.

- Jeg har aldri mottatt noen henvendelser om at noen driver noen form for seksuell trakassering i min tid, sier han til Dagbladet.

Han sier at han ikke har noen grunn til å verken tro eller betvile beskyldningene som kom fra Valle.

- Jeg kan forsikre om at jeg vil ta alle henvendelser om seksuell trakassering på alvor, om de skulle komme, sier Selnes Skjæran.