«Jeg kan ikke fatte hvilken gærning som har gjort dette»

Bjørn Ove Saglien sørger over sin drepte søster. Han kan ikke fatte hvem som drepte Cathrine (34) i hennes egen leilighet. - Jeg kan ikke fatte hvilken gærning som har gjort dette mot Cathrine, sier fosterbroren til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAGSTUA (Dagbladet):- Hun var alltid blid og omgjengelig. Jeg håper inderlig at politiet klarer å få tak i personen som drepte søsteren min, sier Bjørn Ove.

Bjørn Ove og Cathrine var begge fosterbarn, men de vokste opp som bror og søster. Begge kom til fosterfamilien da de var tre år gamle. De bodde i Oslo i barndommen, men flyttet til Brandval i Hedmark før de begynte på skolen.

- Brøt sammen

Dagbladet møtte ham hjemme på Sagstua i går kveld. Fosterbroren har store problemer med å holde tårene tilbake når han snakker om Cathrine som ble drept i sin egen stue for ei uke siden.

- Dette har vært svært tøft. Da jeg fikk beskjeden som dødsfallet fredag, brøt jeg helt sammen. Vi hadde et nært og godt forhold. Cathrine flyttet ut da hun var 20 år, men vi holdt kontakten, sier Bjørn Ove.

Han hadde sist kontakt med Cathrine mandag kveld for over en uke siden, altså dagen før hun ble drept.

- Hun ringte meg for å høre hvordan det gikk med dem hjemme, ettersom det hadde vært uvær. Hun var bekymret, forteller Bjørn Ove.

Fosterforeldrene hadde mistet telefonforbindelsen, så Bjørn Ove reiste opp for å se hvordan det stod til. Mellom klokka 21-21.30 mandag kveld ringte han tilbake til Cathrine i Odinsvei på Kongsvinger.

- Jeg ringte tilbake for å fortelle at alt sto bra til, og da ble Cathrine lettet, sier han.

Fortalte ikke om mann

Fosterbroren har vært inne til ett politiavhør. Et sentralt vitne i drapssaken _ en kamerat av Cathrine _ har forklart til politiet at Cathrine ringte ham mandag kveld. 34-åringen fortalte at en mann hadde kommet seg inn i leiligheten hennes. Mannen skal ifølge vitnet ha antastet henne, og kledd seg naken.

Dagbladet får bekreftet at denne samtalen fant sted før fosterbroren snakket med Cathrine siste gang mandag kveld.

- Jeg vet imidlertid ikke noe om dette. Cathrine sa ingenting til meg da vi snakket sammen mandag kveld, sier Bjørn Ove til Dagbladet.

- Hadde Cathrine noen fiender?

- Nei, hun var blid og omgjengelig mot alle. Alle likte henne veldig godt. Jeg var hos henne ofte, blant annet for å spise middag. Vi hadde veldig god kontakt. Jeg kan ikke skjønne at noen kunne drepe henne, gjentar fosterbroren.

Vet ikke hvem som er faren

Svært få, om noen, vet hvem som er faren til hennes ett år gamle datter.

- Visste du hvem som var faren?

- Nei, det holdt hun for seg selv. Jeg spurte henne om det, men det virket som om hun var redd ham. Hun ville absolutt holde det hemmelig, svarer han.

- Hvorfor tror du han ikke har meldt seg til politiet?

- Nei...jeg vet ikke. Jeg synes det er merkelig. Jeg synes han snarest bør melde seg for politiet, ettersom de vil komme i kontakt med ham.

Fosterbroren sier han er blitt kontaktet av flere medier, men at han nå velger å sette ord på det han føler fordi han vil fortelle hvilken fantastisk person Cathrine var.

Bjørn Ove forteller at han stadig var innom leiligheten hennes i Odinsvei. Hun hadde kjøpt et nøkkelskap som han hengte opp i gangen. Drapsmannen kan ha tatt med seg nøklene fra skapet etter at han forlot åstedet.

- Hun hadde to sett nøkler til leiligheten. Det ene settet hadde hun på et stort nøkkelknipe, mens det andre var i nøkkelskapet. Av og til slengte hun nøklene i reolen eller på stuebordet. Jeg vet imidlertid ikke hva som har skjedd i leiligheten. Jeg har kun lest detaljer i mediene, sier Bjørn Ove.

Igjen med minner

Fosterfar Adolf Bøgh forteller at Bjørn Ove og Cathrine umiddelbart ble svært gode venner da de kom til familien. Bjørn Ove kom først til familien, mens Cathrine kom et halvt år senere.

- De gikk godt sammen allerede fra starten av. De hadde mye moro sammen og utviklet et sterkt søskenforhold, sier fosterfar Adolf Bøgh til Dagbladet.

De to fortsatte den nære kontakten også etter at de flyttet ut for å gå på skole og jobbe.

Usikkerheten etter at Cathrine ble funnet drept er vanskelig å takle for familien.

- Vi håper at vi skal få et svar på hva som har skjedd. Vi må bare være tålmodige og la politiet få gjøre jobben sin. Selvsagt håper vi på en rask avklaring, sier Bøgh.

På Sagstua _ fire mil fra Kongsvinger _ sitter fosterbroren igjen med minnene om den livsglade 34-åringen. Han er flere ganger på gråten når han forteller om søsteren sin.

- Cathrine var handikappet, og hun nevnte rett som det var at hun hadde vondt. Men hun klarte seg selv hjemme. Hvis det var noe hun skulle ha hjelp til, så ringte hun og spurte om vi kunne hjelpe henne, sier Bjørn Ove.

- Hvem tror du har gjort dette?

- Det har jeg ingen anelser om. Jeg vil ikke spekulere. Jeg får informasjoner fra politiet, og jeg setter min lit til at de klarer å oppklare saken, svarer han.

SORG: Bjørn Ove Saglien var en av de som kjente Cathrine Halvorsen (34) best. Da de to var tre år gamle kom de til samme fosterfamilie. De to ble umiddelbart svært gode venner. Fosterbroren hadde store problemer med å holde tårene tilbake da han møtte Dagbladet i går.